Shifter og Stacc lanserer nytt kriseverktøy: Sjekk hvilke offentlige penger som kan hjelpe deg nå

Den nye veilederen hjelper deg gjennom støttejungelen.

Publisert Sist oppdatert

Prøv det nye verktøyet nederst i saken!

Corona-krisen har rammet norsk næringsliv hardt, og oppstartsbedrifter landet rundt er kastet ut i en svært krevende situasjon. Kundene nøler, inntektene uteblir, og kapitalmarkedet tørker opp.

Myndighetene har svart med å lempe på en del krav knyttet til arbeidsgivers plikter, samt redusert eller utsatt skatter og avgifter. Du kan få oversikt over de mest relevante endringene for små- og mellomstore bedrifter her.

Samtidig er det lagt til rette for flere nye tilskudds- og låneordninger, og flere av de eksisterende løsningene til blant andre Innovasjon Norge og Forskningsrådet har fått utvidede rammer. Til sammen har politikerne satt av en pott på drøyt 4 milliarder kroner til oppstartsbedrifter.

Men situasjonen er uoversiktlig, og problemstillingene mange og ulike. For å gjøre det lettere for gründere som jobber iherdig for å redde innovative bedrifter og arbeidsplasser, har Shifter teamet opp med utviklerne i Stacc, og laget en guide som kan bidra til å sile ut hvilke offentlige ordninger som er mest relevante for akkurat din bedrift og din situasjon.

Foreløpig inkluderer verktøyet de nasjonale tilskudds- og låneordningene til Innovasjon Norge og Forskningsrådet, samt den nye kontantstøtteordningen til regjeringen. Vi utvikler og utvider verktøyet kontinuerlig, og vil etterhvert inkludere både regionale og internasjonale ordninger som det er mulig å søke på.

Din tilbakemelding er uvurderlig, så ikke nøl med å ta kontakt!