PRESSEMELDING

Shifter etablerer seg i Bergen

Nettavisen Shifter, den ledende publikasjonen som dekker entreprenørskap, teknologi og innovasjon, åpner bergenskontor.

Kristine Askvik er ansatt som Shifters første journalist utenfor Oslo.

Kristine Askvik er ansatt som Shifters første journalist utenfor Oslo. Hun kommer fra jobben som vaktsjef og journalist i Avisa Hordaland, og nå skal hun åpne Shifters bergenskontor.

Askvik er en solid journalist, med blant annet erfaring fra Bergens Tidende og NRK. I tillegg har hun bakgrunn som gründer i helseteknologiselskapet weCare Family.

Lovlig sent

– Vi kunne ikke drømt om en bedre journalist til å dekke Norges mest spennende og hurtigvoksende gründermiljø. Med både journalist- og gründererfaring, besitter Kristine en unik kompetanse som vil komme Shifters lesere tilgode. Dette er en ansettelse jeg er spesielt stolt av, sier daglig leder og ansvarlig redaktør i Shifter, Lucas Weldeghebriel.

Han poengterer at Shifters inntreden i Bergen kommer lovlig sent.

– I en ideell verden, burde vi vært i Bergen fra dag én. Nå skal det sies at vi har tatt flere turer over for å dekke spennende selskaper fra Vestlandet, og min første reportasjetur i Shifter, var til Bergen i 2016. Men nå får vi en permanent tilstedeværelse, som gjør oss i stand til å omtale enda flere selskaper, finne flere unike historier og gi et enda bedre tilbud til våre lesere, sier Weldeghebriel.

Støtte til fri journalistikk 

Ansettelsen av Askvik kom i stand som følge av en tildeling fra Sparebanken Vests stiftelse Agenda Vestlandet, som blant annet har som mål å fremme entreprenørskap i vestlandsregionen. Styreleder Siren Sundland sier stiftelsen er opptatt av å støtte den frie journalistikken.

– Uavhengig media har en avgjørende viktig funksjon i demokratiet som presses fra flere hold, og gjennom flere år har Shifter media representert et analytisk og viktig tilskudd til mediemangfoldet. Næringslivet på Vestlandet trenger sterkere synlighet, gode analyser og mer nasjonal debatt rundt den store omstillingen som Norge nå går gjennom. Agenda Vestlandet er derfor stolte over å kunne støtte oppstarten av Shifters bergenskontor, og på den måten styrke den uavhengige næringslivsjournalistikken på Vestlandet, sier Sundland. 

En gründerrreise

Kristine Askvik ser frem til å etablere Shifter på Vestlandet.

– Shifter har etablert seg som en viktig arena for nyheter og debatt innen entreprenørskap og innovasjon. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med en veldig dyktig gjeng for å utvikle avisen videre. Jeg ønsker å takke Lucas for tilliten til å bli Shifters kvinne i vest. Jeg ser frem til å møte gründere, investorer og andre aktører som kjemper for å skape fremtidens Norge. Det som gjør denne jobben ekstra spennende er at det blir en gründerreise i seg selv å etablere Shifter på Vestlandet. Etter å ha bodd halve livet på Østlandet og halve på Vestlandet, vil jeg også påstå jeg kan se verden fra ulike landsdeler. 

– Men jeg heier selvsagt på Brann, sier Askvik.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.