IOT

Sensorselskap henter 17 millioner fra deeptech-fond, milliardær og suksessgründer

Nå sikter Vicotee på å doble omsetningen, før internasjonal ekspansjon står for tur.

Vicotee laget tidlig i pandemien en massefebermåler, til bruk i butikker, for eksempel.
Publisert Sist oppdatert

Da pandemien lammet verden, kastet det Drammen-baserte sensorselskapet Vicotee seg rundt og laget en løsning for massemåling av feber. Interessen lot ikke vente på seg. Gründer Satvir Singh Parmar fikk henvendelser fra både San Fransisco, Sveits og Singapore.

Febermåleren var imidlertid kun et sideprosjekt. Sensorene til Vicotee har en rekke bruksområder, blant annet som brannvarsler i kontainerskip. På kundelisten finner man selskaper som Mustad Eiendom og Glitre Energi.

Nå har selskapet hentet 17 millioner kroner i frisk egenkapital, skriver Finansavisen.

Samtidig får de et variert sett med nye eiere. Det nye deeptech-fondet til Kongsberg Innovasjon, som nylig debuterte, kommer inn. Det gjør også Hatteland Group, som er kontrollert av gründeren bak Autostore, Jakob Hatteland.

Fra før er suksessgründere som Karl Munthe-Kaas (Oda) og Karl-Axel Bauer (Askeladden) på eiersiden. Begge er tidligere kolleger av gründer Parmar fra tiden som konsulent i McKinsey.

Vicotee regner med å doble omsetningen i år, skriver Finansavisen, fra omkring 3,5 millioner kroner i fjor. Deretter er planen å rigge selskapet for internasjonal ekspansjon.

Før den tid, sannsynligvis ved neste årsskifte, planlegger Vicotee å gjennomføre en ny emisjon på opptil 50 millioner kroner.