OPPKJØP

Schibsted kjøper Danmarks største formidler av håndverkstjenester

Schibsted eier i dag formidlingstjenesten Mittanbud i Norge og Servicefinder i Sverige. Nå utvider konsernet til Danmark med oppkjøpet av 3byggetilbud.dk.

Martin Borgstrøm, administrerende direktør og grunnlegger 3byggetilbud.dk.
Publisert

3byggetilbud.dk er Danmarks største tjenesteplattform og har siden etablering i 2000 formidlet flere hundre tusen byggeprosjekter til et landsdekkende nettverk av håndverkere.

Nå kjøper Schibsted tjenesten, skriver konsernet i en pressemelding. Detaljene i transaksjonen er foreløpig ikke kjent.

– De har lang erfaring med å formidle oppussingsprosjekter fra forbrukere til håndverkere, og har en solid posisjon i Danmark. Jeg opplever dette som en perfekt match for Schibsted, sier Håvard Bungum, administrerende direktør i Schibsted Norge SMB, som også eier Mittanbud.

3byggetilbud.dk formidlet i fjor i overkant av 70.000 prosjekter til danske håndverkere. Bungum tror dette tallet vil øke i årene som kommer.

Han har også ambisjoner om at oppkjøpet skal påvirke Mittanbud positivt.

– Spesielt på det tekniske og bruk av data har vi mye å bidra med. Men jeg har også store forventninger til at vi kan lære mye av hvordan 3byggetilbud arbeider, og at det vil bidra til at Mittanbud blir en enda bedre tjeneste for norske håndverkere og forbrukere som skal pusse opp, sier Bungum.

Gründeren av 3byggetilbud.dk, Martin Borgstrøm, er fornøyd med å ha solgt tjenesten han startet i 2000, skrives det i pressemeldingen. Borgstrøm fortsetter i selskapet etter oppkjøpet.

– Hos 3byggetilbud.dk har vi alltid gjort ting på vår egen måte. Vi var én av de første tjenestene av sitt slag i Europa, og jeg er stolt av at vi har kommet dit vi er i dag, sier han.

Konkurransen tilspisser seg

Oppkjøpet gjøres kjent kort tid etter at den norske småjobb-tjenesten Luado annonserte at de utvider til Sverige.

Denne uken lanserte Luado også en ny tjeneste ved navn Prosjekt, som skal være en direkte konkurrent til Mittanbud. Blant samarbeidspartnerne som støtter tjenesten er Maxbo, Ikea, Boligmappa og Storebrand. Prosjektet har også fått finansiell støtte av Innovasjon Norge.

– Kundene våre etterspør hjelp til mer kompliserte løsninger og større prosjekter enn tidligere. Luado Prosjekt er en tjeneste som sikrer kundene våre tilgang til seriøse og dyktige håndverksbedrifter og hjelp til enda bedre gjennomføring av prosjektet, sier Teodor Bäckström, Service Fulfilment Operations Manager i IKEA Norge, i en pressemelding.

– Det er mye å tenke på når man skal i gang med oppussing. Vi ønsker rett og slett og fjerne bekymringer og gjøre det enklere å lykkes, sier Jarle Naustvik, daglig leder og gründer av Luado.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*