Bryjar Ellingsen, daglig leder i Fixrate

Schibsted investerer 19,5 millioner kroner i Fixrate

Steinkjer-selskapet Fixrate får inn tungvekter på eiersiden.

Publisert Sist oppdatert

Fixrate har laget en markedsplass som hjelper bedrifter med å finne de beste bankene for å plassere store pengebeløp i. Nå går Schibsted Growth inn med 19,5 millioner kroner når selskapet selskapet tar sikte på å ekspandere utenfor Norges grenser, opplyses det i en pressemelding.

– Svært mange bedrifter har lave innskuddsrenter hos storbankene. Ved å bruke vår plattform kan bedriftene finne knalltilbud på innskuddsrente fra over femti banker, og prosessen for å opprette én eller flere kontoer hos bankene er enkel, sier Brynjar Ellingsen, daglig leder i Fixrate og hovedgründer da selskapet ble startet i 2016.

– Vi viser også kundene en samlet oversikt over innskuddene. For bankene er tjenesten å anse som en ny kanal for finansiering, en svært effektiv kilde til nye kunder og nye innskudd. Fra første dag har vi hatt en visjon om å lage en friksjonsfri markedsplass for bankinnskudd og nå har vi flere milliarder bevis på at at det er behov for vårt konsept, fortsetter Ellingsen.

Fixrate har 55 banker og cirka 200 bedrifter på kundelisten. Siden starten har Fixrate formidlet flere milliarder kroner til bankene, og beløpene øker fra måned til måned.

Selskapet har hovedkontoret i Steinkjer, utviklingskontor i Trondheim og salgskontor i Oslo. Selskapet har kunder i hele Norge og er nå klar for å gå ut av landet. I første omgang er det naboland selskapet sikter seg inn mot.

– Fixrate er et av Norges aller mest spennende fintech-selskaper og vi er svært fornøyde med å investere i Brynjar og hans team, sier Christian Horn Hanssen, investeringsansvarlig i Schibsted Growth.

Schibsted har investert i rekke selskaper innen fintech, både i Norge og Sverige. Porteføljen inkluderer betalingselskapet Dintero, crowdlending-virksomheten FundingPartner og forsikringsselskapet Tillit Forsikring samt Lendo, en sammenligningstjeneste for lån.

– Fintech er et prioritert område for oss, så det er ekstra spennende å komme over sterke selskaper som Fixrate. Fra sin base i Steinkjer og Trondheim har de vist en imponerende evne til å forene teknologiutvikling og forretningsforståelse til å skape en markedsplass som forenkler hverdagen for både banker og bedrifter, sier Rune Røsten, leder for Schibsted Growth i Norge.

– Schibsted har en svært sterk portefølje av fintech-virksomheter og har bred internasjonal erfaring. De har også betydelig erfaring med å utvikle markedsplasser. Vi har blitt kjent med dem over lang tid og ser fram til å jobbe sammen med Schibsted for å realisere våre ambisjoner, sier Ellingsen.