MARKEDSPLASSER

Schibsted gjør nytt oppkjøp, bygger nordisk markedsplass-imperium

Denne gangen tar Schibsted kontroll over det største auksjonsmarkedsplass for biler i Finland.

Robin Suwe (SVP Mobility, Schibsted Nordic Marketplaces), Sebastian Frick (CEO AutoVex) og Atle Gran Lindstad (Schibsted M&A).
Publisert Sist oppdatert

I Norge fikk Schibsted trøbbel etter oppkjøpet av den digitale bruktbil-forhandleren Nettbil, fordi Konkurransetilsynet mente at markedsmakten ble for konsentrert. Tidligere i år fikk mediekonsernet derimot medhold i rettssystemet.

Schibsted lot seg ikke skremme av bruduljen. Nå girer selskapet opp satsingen på dette området og kjøper 79 prosent av aksjene i AutoVex, Finlands ledende og hurtigvoksende auksjonsmarkedsplass for bruktbiler. Det skriver Schibsted i en pressemelding.

Fra før eier Schibsted markedsføringsplattformen Oikotie og bruktmarkedsplassen Tori i Finland. Sistnevnte er ikke helt ulik norske Finn, som utgjorde stridens kjerne da Konkurransetilsynet utfordret oppkjøpet av Nettbil her hjemme.

– Ved å bli majoritetseier i AutoVex fortsetter vi å investere ytterligere i det voksende finske markedet, og vi utvider vår portefølje av neste generasjons markedsplasser i motor-vertikalen, sier Christian Printzell Halvorsen, konserndirektør og leder av Schibsteds nordiske markedsplasser.

Schibsted har opparbeidet seg en betydelig posisjon innenfor det de kaller «motorvertikalen» i Norden, med følgende portefølje

  • Norge: Finn, Nettbil, Carweb og Honk
  • Danmark: Bilbasen og DBA
  • Sverige: Blocket og Bytbil

– Vi er glade for å inkludere AutoVex i vår familie av digitale merkevarer, og ser fram til å støtte selskapets vekst og ytterligere befeste markedsposisjonen i Finland. I tillegg til å ta med oss vår ekspertise fra å bygge verdensledende markedsplasser til våre nye kolleger, er vi sikre på at de ansatte i AutoVex har erfaring og kunnskap som vi kan lære av og bruke til å styrke vår motorvertikal ytterligere, sier Robin Suwe, nyutnevnt leder av Mobility i Schibsted Nordic Marketplaces.

Partene har ikke gått ut med hvor mye Schibsted betaler for majoritetsandelen i AutoWex.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!