handel

Schibsted-backede Ingrid punger ut for startup som retter opp i bomkjøp på nett

Plattform for enklere levering sikrer seg plattform for enklere retur.

Ingrid-sjef Piotr Zaleski kjøper seg nye oppgaver.

Ingrid (In-Grid AB) annonserte torsdag kjøpet av Turnr. 

I Norge har svenske Ingrid samarbeidet med e-handelsbedrifter og transportselskaper, og har avtaler om levering med kjente e-handlere som Adlibris, Viking Footwear Nelly med flere. Turnr har på sin side tilbudt løsninger som digitaliserer returprosessene med sømløse returer og bytter. Dette blir nå en del av Ingrid skal gjennom oppkjøpet ta kontroll over enda mer av kjøpsprosessen.

– Om lag 20 prosent av varer kjøpt på nett returneres, og dette er en av e-handelens største utfordringer – både for forbrukere og e-handlere. Ingrid og Turnr deler en visjon om å gjøre livet enklere for forbrukere og næringsliv. Når vi nå slår våre krefter sammen bringes vi nærmere denne visjonen, sier Piotr Zaleski, administrerende direktør i Ingrid, i en pressemelding.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Schibsted ledet an da Ingrid hentet 100 millioner svenske kroner til vekst tidligere i år. De er samtidig hovedeier i Turnr.  Schibsted vil gjennom denne transaksjonen øke sin andel i Ingrid ved at Schibsted sine aksjer i Turnr overføres til Ingrid. CEO Linus Robertsson og Turnrs kunde- og produktutviklingsteam, blir med videre til Ingrid, melder selskapet.

For ordens skyld: Schibsted er majoritetseier i Shifter.