Øyvind Rostad, Even Westvang og Simen Svale Skogsrud starter Sanity.

Sanity henter storrunde fra investorer i Silicon Valley

Den norske plattformen for produksjon og presentasjon av innhold får inn 86 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

På investorlista er Threshold Ventures, Ev Williams fra Blogger, Twitter og Medium, Ben Metcalfe fra WP Engine, Guillermo Rauch fra Vercel, Stephanie Friedman fra Xamarin og Adam Gross fra Heroku. Pengen skal gå til å styrke teamet, skriver selskapet på sine nettsider.

Sanity ble startet av Øyvind Rostad, Even Westvang og Magnus Kongsli Hillestad, og har i dag 50.000 brukere på sin plattform. Selskapet spinner ut fra Bengler og gjengen bak nettsamfunnet "Underskog", og har utviklet et publiseringssystem (CMS) som gjør det mulig å lage innholdet på i ett system, men publisere på en lang rekke flater, enten det er nettsider, apper eller andre innholdskanaler.

I fjor hentet selskapet fra 20 millioner kroner fra Alliance Venture og Heavybit. Disse to har vært med å fylle på med mer penger også denne gangen.

I 2018 hentet Sanity ni millioner kroner fra blant andre Trond Riiber Knudsen, Bakken og Bæck, Andreas Thorsheim i Otovo, Edvard Engesæth i Nurx, Wilhelm Joys Andersen i Folio og Minus, Thomas C. Holst fra Huddly og Øyvind Grotmol fra Exabel.

– Vi har endelig bygget drømmeløsningen for krevende innholdsbehov. Et sanntids samarbeidsverktøy for produksjon, og en måte å formatere innholdet i apper, på web, på papir, i taleassistenter eller hvor man enn måtte trenge det, sa Simen Svale Skogsrud i Sanity til Dagens Næringsliv den gangen.