saas

SaaS-giganten Constellation Software gjør sitt første oppkjøp i Norge 

Inntar det norske markedet med oppkjøpet av Hi Tech Mobility fra venture-bygger New & Company.

Parkeringsløsningen i Hi Tech Mobility.
Publisert

Total Specific Solutions (TSS) har kjøpt det norske programvareselskapet Hi Tech Mobility AS (Hi!), som tilbyr parkeringsløsninger. 

Hi Tech Mobility har siden 2004 utviklet og optimalisert mobilitetsløsninger for bomstasjoner, ferger og parkeringsstyring, og har lagt grunnlaget for mobilitetsløsninger som Sesam. Selskapet holder til i Bergen.

Hi! leverer parkeringssystemet Sesam, som kan integreres i eksisterende infrastruktur og håndterer kjøretøyidentifikasjon, betalinger og analyser i ett system. 

Sesam muliggjør enkel inngang, parkering og utkjøring uten behov for å samhandle med barrierer, billettboder eller betalingssystemer. Hi! tilbyr sin egen betalingsapp og integrerer sømløst med en rekke alternative betalingsløsninger.

Første oppkjøp i Norge

Dette markerer TSS sitt første oppkjøp i Norge, og det første innenfor parkeringsløsninger i deres mobilitetssegment. Samtidig er det TSS' 17. oppkjøp i Norden.

TSS er en del av Topicus som igjen er eid av den canadiske oppkjøpsmaskinen Constellation Software. Ledet av gründer og tidligere VCer Mark Leonard, har Constellation siden starten i 1995 vokst, hovedsaklig gjennom oppkjøp, til en omsetning på over 60 milliarder kroner i året.

Birthe Elkjær, regiondirektør for Norden i TSS, er fornøyd med å inkludere et kundestyrt programvareselskap som deres første norske tilskudd. 

Tore Totland i New & Company er veldig fornøyd med at selskapet har fått nye eiere. 

– Dette er en av Bergens stoltheter som nå kan dras ut videre i verden, sier han til Shifter.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.