Runway FBU, Idékapital og MP Pensjon satser millioner på brennhet «kjedeligstartup»

Pål Reinert Bredvei og Adminkit gjør en pen emisjonsrunde i et tøft marked.

Teamet i Adminkit. Bak fra venstre: Pål Reinert Bredvei og Tom Bülow Kristiansen. Nest bakerst fra venstre: Henrik Thuve Andersen, Emmanouil Karafotakis, Vidar Aune Westrum, Erik Isaksen og Jon Hegg. Tredje rad bakfra fra venstre: Spyros Psarras, Birte Svenssen, Jostein Bay, Agnieszka Sek og Line Engen Storjordet. Front: Jan Bredo Pettersen og Stavros Vasileiadis. Foto: Heidi Marie Gøperød
Publisert

Tidligere denne måneden kunne Shifter melde om vill vekst for selskapet som hjelper ledere i småbedrifter å rydde opp i kaoset. I den samme saken røpet gründer og administrerende direktør Pål Reinert Bredvei at han heller ikke syntes kapitalmarkedet var så vanskelig som alle skulle ha det til. Han ønsket ikke da å si hvor langt han var unna å lande investeringsrunden, men nøyde seg med følgende:

– Det brukes tid på det. Jeg kan si så mye som at eksisterende investorer er fornøyd med vår progresjon. Så til tross for at jeg vet at det er beintøft for mange der ute, så sover jeg ikke dårlig om natta. Jeg tror det blir et hyggelig 2023.

Verdt 80 millioner

Det viser seg at lukkingen av emisjonen var kort unna. Nå har han hentet 25 millioner kroner fra flere av de mest kjente tech-investorene i Norge. Kjell Inge Røkkes Runway FBU, Idékapital og MP Pensjon leder an i runden, går det frem i en nyhet fra Finansavisen.

Runden priser Adminkit til 80 millioner kroner før de nye pengene kommer inn. I forrige runde i mai 2021 var verdien på 50 millioner etter penger.

– Interessen har vært enorm for å skyte inn penger i Adminkit. Opprinnelig var planen å hente 20 millioner, men interessen medførte at styret valgte å øke rammene til 25 millioner. Totalt endte overtegninger på mer enn 11 millioner kroner. Eksisterende eiere aksepterte betydelig avkortning for å gi plass til nye aksjonærer og ansatte, sier Pål Reinert Bredvei til Finansavisen.

«Femminuttersregelen»

Antall bedrifter hos Adminkit passer nå 2500, fra over 200 ulike bransjer. Det fyller seg nå på med 200 nye hver måned til tjenesten som lover at «ingenting skal ta mer enn fem minutter», enten det er arbeidskontrakter, utfylling av ferie og fravær, eller onboarding av nyansatte.

I første omgang skulle produktet være til ledere i de minste selskapene, men etter hvert har størrelsen på bedriftene økt. Adminkit har bedrifter med helt opp i 100 ansatte. Allerede nå er produktet på engelsk, og det er videre bygget opp på en måte som skal gjøre det lett å internasjonalisere. Men først skal Bredvei og co ta seg betalt her hjemme fra nyttår.

– Fortsatt vil en stor del av produktet være gratis, og man skal kunne løse flere problemer der og da. Man må kunne komme i gang, få «wow»-effekten. Men så vil vi nå legge inn noen funksjoner som vi tar betalt for.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!