ROBOTIKK

Robotselskap sikret 30 millioner kroner nesten ett år på overtid

Grieg Kapital og Momentum satser på rengjøringsrobot for oppdrettsnæringen.

F.v. Investeringsansvarlig Christian Møgster i Momentum, Lars Jørgen Loktu i Grieg Kapital, Investeringsanalytiker Stian Grieg i Grieg Kapital, og daglig leder Brage C. Amundsen i Remora Robotics.
F.v. Investeringsansvarlig Christian Møgster i Momentum, Lars Jørgen Loktu i Grieg Kapital, Investeringsanalytiker Stian Grieg i Grieg Kapital, og daglig leder Brage C. Amundsen i Remora Robotics.
Publisert Sist oppdatert

I fjor meldte Remora Robotics om sitt kommersielle gjennombrudd, men regnskapene som ble offentliggjort i sommer viste lavere inntekter og litt større underskudd.

Stavanger-selskapet utvikler rengjøringsroboter for merder og noter, som forenklet kan sammenlignes med robotstøvsugere- eller gressklippere, som riktignok er proppfull av sensorer - og kan klatre under vann.

Daglig leder Brage C. Amundsen forklarte resultatet ved at selskapet og styret i samråd bevilget seg selv noen måneder ekstra for å optimalisere teknologien - og dermed ble målsetningen om lønnsomhet dyttet fra 2023 til 2024.

Samtidig fortalte Amundsen at de var i en emisjonsprosess, som i utgangspunktet skulle landes i fjor høst.

Nå har Remora Robotics halt i land 30 millioner kroner fra investeringsselskapene Grieg Kapital og Momentum.

– Med denne kapitaliseringen kan vi øke hastigheten på kommersialiseringen vi har iverksatt, og gir oss muligheten til å skalere salget, sier Amundsen.

Partene vil ikke kommentere verdivurderingen av selskapet, annet enn at det har vært en positiv utvikling siden 2021, da prislappen ble satt til beskjedne 35 millioner kroner.

Transaksjonen ble først omtalt av Finansavisen.

– Remora Robotics har utviklet ny og spennende teknologi til et globalt marked. Teknologien til selskapet kan bidra til å effektivisere rengjøring av not og bedre fiskehelsen til oppdrettsfisk, noe som er viktig for å kunne fortsette å utvikle oppdrettsnæringen på en bærekraftig måte. Investeringen treffer vår investeringsstrategi godt, med fokus på havteknologi, og vi opplever teknologien og forretningsmodellen som framtidsrettet, sier Lars Jørgen Loktu, Investment Manager i Grieg Kapital.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.Powered by Labrador CMS