Nikolay Storonsky er gründer og daglig leder i Revolut.

Revolut henter gigarunde: Prises til 288 milliarder kroner

Den britiske bankutfordreren henter frisk kapital fra blant andre Softbank.

Publisert

Den britiske bankutfordreren Revolut, som omtaler seg selv om en «finansiell superapp», henter for femte gang store investormidler.

De internasjonale teknologiinvestorene Softbank, via sitt Vision Fund 2, og Tiger Global Management, kommer inn på eiersiden gjennom en finansieringsrunde på totalt 800 millioner dollar, eller rundt 7 milliarder kroner.

Emisjonen gir Revolut en samlet prislapp på drøyt 288 milliarder kroner, og blir med det et av Europas høyest verdsatte fintech-selskap. Til sammenligning ble svenske Klarna nylig priset til 380 milliarder kroner.

Pengene skal ifølge en pressemelding brukes på å gjennomføre vekstplanen til Revolut, og særlig på produktutvikling.

Revolut har tatt mål av seg til å samle alt fra kjappe internasjonale transaksjoner til forsikring og aksjehandel på en og samme plattform.

– Tjenestene våre vil bli stadig mer personalisert, og svare på kundenes daglige behov, alltid med en lav og transparent avgift, sier gründer og daglig leder Nikolay Storonsky i meldingen.

Revolut utvider samtidig virksomheten i USA, og går inn i India.

Mens det tilsynelatende er full fart fremover for Revolut internasjonalt, har bankutfordreren slitt i Norge. Tidligere i år skrev Shifter at Revolut vil ikke fortelle hvor mange aktive brukere det har i Norge. I tillegg er all nordisk virksomhet flyttet til Stockholm, den nordiske vekstsjefen sluttet ved årsskiftet, og i mars mistet kundene sitt norske kontonummer.

En annen bankutfordrer, som har en langt klarere strategi for Norge og Norden, er Lunar. Det danske selskapet hentet nylig 2,1 milliarder kroner i frisk kapital, og fikk samtidig den kinesiske giganten Tencent på eiersiden.