Karriere

Remarkable-topper gjenforenes i norsk startup

– Det er definitivt fint å ha noen du kan le litt med når nordmenn tar en tidlig helg for å dra på hytta, sier Jeremy Gerst.

Bernhard Zachhuber (til venstre) og Jeremy Gerst var med å bygge opp skrivebrettselskapet Remarkable fra 10 til 400 ansatte. Nå vil de gjøre det samme med ComplAi.
Publisert Sist oppdatert

Driftsdirektør Bernhard Zachhuber forlater Schibsteds teknologiselskap DI for å begynne i compliance-plattformen ComplAi. 

Tidligere jobbet Zachhuber og Jeremy Gerst sammen i enhjørningen Remarkable, hvor de var med å bygge opp selskapet til en milliardsuksess. Der var sistnevnte finansdirektør, og førstnevnte jobbet med kundesuksess.

Nå blir Zachhuber med på laget til Gerst i teknologioppstarten ComplAi, hvor Gerst er sjef. I ComplAi får Zachhuber hovedansvar for forretnings- og kundeutvikling, som kommersiell direktør.

Jeremy Gerst forteller at han er glad for at de får jobbe sammen igjen.

– Siden vi er så like i tankegang, ble vi raskt sparringspartnere for hverandre i Remarkable. «Bernie» har evnen til å tenke og arbeide svært strategisk, samtidig som han ikke er redd for å brette opp ermene for å få ting gjort, sier Gerst.

Zachhuber, som opprinnelig kommer fra Østerrike, har rukket å bygge opp en variert CV. Han har jobbet i blant annet Red Bull, i konsulentgiganten PWC og siste sted, Schibsteds teknologi leverandør DI.

– Jeg ble inspirert av visjonen til ComplAi, det engasjerte teamet og produktet, sier han i en kommentar. –Jeg gleder meg til å bli en del av laget og gi kundene våre AI-superkrefter som gjør det komplekse feltet compliance til en lek - på et globalt nivå, sier Zachhuber.

På godt norsk betyr compliance etterlevelse av regler.

ComplAi er en norsk skyplattform som med kunstig intelligens forenkler og effektiviserer compliance-prosessene til bedrifter, som å legge fram bevis og dokumentasjon og sørge for at standarder og regler blir fulgt. De har spesialisert seg på komplekse leverandørkjeder og de nye EU-direktivene som bedrifter i EU er forpliktet til å følge, som CSRD, EUDR og CSDDD.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

To år etter oppstart har selskapet flere kosmetikkselskap som kunde og er partner med sertifiseringsselskapet DNV.

– Compliance har blitt en essensiell KPI, altså bedrifters nøkkeltall, og en forutsetning for selskapets drift, da både kunder, forbrukere og partnere må føle seg trygge på at produktene og tjenestene de kjøper er bærekraftige og etiske.

Derfor gleder jeg meg til å få kundene våre til å bli mer effektive og transparente gjennom hele verdikjeden, sier han.

Fint å ha noen å le med når nordmenn tar tidlig helg

Både Gerst og Zachhuber er «expats», da Gerst kommer fra California og Zacchuber Østerrike. Det ser Gerst på som en fordel.

– Det er definitivt fint å ha noen du kan le litt med når nordmenn tar en tidlig helg for å dra på hytta. Men for å være litt seriøs, så er vi et selskap med enorme globale ambisjoner, så vi det kan være en fordel når vi leverer compliance-superkrefter både i og utenfor Norge, sier han.