karriere

Remarkable henter ny sjef fra storbank

– Fristelsen ble for stor, sier Mikkel Ektvedt, ny finansdirektør i Remarkable.

Mikkel Ektvedt (til høyre) overtar stillingen etter Anders Emil Andersen, som har fungert som finansdirektør siden september 2021. Her sammen med Remarkable-sjef Vegard Veiteberg.
Publisert Sist oppdatert

Mikkel Ektvedt kommer fra stillingen som direktør innen "corporate finance" i SEB.

Han har i tillegg lang fartstid fra teknologibaserte selskaper - og betydelig erfaring innen finansiering av vekstselskaper, heter det i en pressemelding fra Remarkable.

Ektvedt har også tidligere jobbet som finansdirektør i Magseis ASA og som "VP Corporate Development" i FLEX LNG. Han har også flere styreverv i en ulike teknologi- og investeringsselskaper, deriblant energi-startupen Alva Industries, viser Proff.no.

– Mikkel har en bakgrunn som kombinerer industriell forståelse med erfaring fra å bygge og finansiere teknologibaserte selskaper. Dette er egenskaper som vil bidra til å nå våre ambisiøse mål for fremtiden, sier Vegard Veiteberg, midlertidig daglig leder.

Han tok over sjefsstolen etter Magnus Haug Wanberg før jul i fjor.

Fristelsen ble for stor

Ektvedt overtar stillingen etter Anders Emil Andersen, som har fungert som midlertidig finansdirektør siden september 2021.

– Jeg har lenge vært imponert over av hva Remarkable har fått til, sier Ektvedt.

– Etter å ha blitt kjent med teamet og ledelsen, og i tillegg fått et innblikk i ambisjonene fremover, ble fristelsen for stor. Remarkable er et norsk teknologieventyr - som er helt unikt. Dette er et selskap jeg vil være med på å utvikle videre, legger han til.

– Bare så vidt begynt reisen vår

Selskapet nådde i 2022 en milepæl med mer enn en million solgte skrivebrett.

Remarkable lanserte i ni nye land, inngikk samarbeid med Best Buy, kom på Financial Times’ liste over Europas raskest voksende selskaper og startet arbeidet med å planlegge for nye kontorer på Majorstua, som er klare for innflytting i 2024.

– Vi er stolte over hva vi har fått til så langt, men vi har bare så vidt begynt reisen vår som selskap og er glade for å få med Mikkel på veien videre, sier Veiteberg.

Selskapet, som utvikler og selger et digitalt skrivebrett, ble grunnlagt i 2013 - og består nå av nærmere 400 ansatte, alle lokalisert i kontorene på Grünerløkka i Oslo.

Remarkable omsatte for 2,7 milliarder kroner i 2021.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!