FINTECH

Relanserer krypto-minibank

Krypto-børsen NBX gjør det mulig å kjøpe bitcoin med kontanter – igjen.

Her kan du kjøpe bitcoin med kontanter. Det blir derimot veldig mye bitcoin som kan kjøpes. Med dagens kurs gir maksimalt innsettingsbeløp litt over tre prosent av én bitcoin.
Publisert

Den foreløpig eneste minibanken er satt opp ved busstasjonen i Oslo sentrum. Eller en omvendt minibank kanskje man skal si, siden denne bare tar imot sedler.

Hele poenget med den er at den som ønsker å kjøpe bitcoin og betale med kontanter skal kunne gjøre det på noen få minutter.

Det som kreves er at man registrerer seg med e-post, telefonnummer og en selfie som maskinen tar av deg. Og at man har en digital lommebok, det bitcoin-delene kan sendes.

For det er ikke akkurat snakk om at å kunne kjøpe en hel bitcoin. Dagens kurs ligger rett i underkant av 250.000 kroner. I minibanken kan man handle for maksimalt 7999 kroner per uke, og 99.999 kroner per år.

Stig Alexander Kjos-Mathisen mener likevel tjenesten oppfyller en viktig samfunnsrolle i dagens betalingssystem,

– Det gir brukerne mulighet til å veksle direkte fra sedler utstedt av Norges Bank til bitcoin. Slik vi ser det, er dette i tråd med myndighetens ønske om å styrkeforbrukernes rett til å betale med kontanter”, sier Kjos-Mathisen i en børsmelding.

Maskinen er satt opp i samarbeid med det nystartede norske selskapet Meet Your Matcha og gründer Haavard Ostermann, som leverer krypto-minibanker.

Han har valgt å operere under merkevaren Blockbridge, som var navnet på Ostermanns tidligere selskap.

Noen kanskje husker at det under den første kryptobølgen i 2017, ble satt opp en tilsvarende krypto-minibank ved Alexander Kiellands plass i Oslo, som fikk relativt mye oppmerksomhet. Et finansregelverk som ikke var tilpasset kryptovaluta gjorde at virksomheten relativt raskt måtte legge på is.

– Uten regulering kunne ikke bankene tilby oss konto, og vi måtte legge ned selskapet. Nå er tydelige regler på plass, og med NBX som samarbeidspartner vet vi at reglene følges. Dermed var vi klare for å fortsette der vi slapp, sier Ostermann til Shifter.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!