AI

Rekordstor etterspørsel etter databrikker på grunn av AI

Rekordhøy etterspørsel etter databrikker til bruk i kunstig intelligens redder et av verdens viktigste selskaper fra nok et kvartal med milliardunderskudd, skriver DN. 

DATA: Gjennom økt bruk av kunstig intelligens trengs stadig flere datakomponenter.
Publisert Sist oppdatert

Det amerikanske teknologiselskapet Nvidia har opplevd betydelig suksess etter lanseringen av generative språkmodellen Chat GPT for 14 måneder siden, skriver DN. 

Aksjekursen har nådd nye høyder, og selskapets markedsverdi har passert 1500 milliarder dollar. Men Nvidia er ikke alene i sin suksess.

Sørkoreanske SK Hynix, som tidligere hadde slitt med store milliardtap, har overrasket markedet. I fjerde kvartal økte selskapets omsetning med hele 47 prosent, og de oppnådde et moderat driftsresultat på 346 milliarder won (2,7 milliarder kroner). Dette har hjulpet dem med å klatre oppover på listen over Seoul-børsens mest verdifulle selskaper, hvor de nå ligger på andreplass bak Samsung Electronics.

Avanserte dataminnebrikker

SK Hynix har spesialisert seg på avanserte dataminnebrikker som brukes i en rekke elektroniske produkter, inkludert smarttelefoner, datasystemer og biler. De har også en betydelig markedsandel innenfor dette segmentet, spesielt for minnebrikker med høy båndbredde som er essensielle for kunstig intelligens-løsninger.

Den økende etterspørselen etter dataminne og dataprosessorer til kunstig intelligens har bidratt til positiv økonomisk vekst i Sør-Korea. Statistikkene viser en vekst på 2,2 prosent i fjerde kvartal og 1,4 prosent i bruttonasjonalproduktet for hele året. Teknologigigantene, som SK Hynix, spiller en betydelig rolle i denne veksten og bidrar til en forsiktig optimisme i næringslivet.

Denne saken er skrevet med hjelp av ChatGPT, i samarbeid med Shifter-redaksjonen. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.