Mobilitet

Rebil gikk fra null til 30 millioner i omsetning på fem måneder - nå blir bilgigant med på turen

Rebil henter 27 millioner kroner og sikter mot 100 millioner kroner i omsetning for 2022.

Daglig leder Kristian Melchior i Rebil.
Publisert Sist oppdatert

Askeladden-selskapet Rebil kom i drift i oktober 2021, bruktbilaktøren henter nå 27 millioner kroner i vekstkapital.

Samtidig kommer Møller Mobility Group inn og tar en eierpost på ti prosent av selskapet.

Dette priser selskapt til 110 millioner kroner før kapitalinnskytelsen og 137 millioner etter, bekrefter gründer og daglig leder Kristian Melchior til Shifter.

Ny modell for salg av bruktbil

Konseptet tilbyr bruktbilkunder 14 dagers åpent kjøp til en fastsatt pris med garantert minstestandard på bilene, samt prøvekjøring til sent på kvelden hver dag hele uken og gratis levering.

Målet er å selge populære biler til noen hundre tusen kroner. De skal være mindre enn fem år gamle og ikke ha kjørt lengre enn 100.000 km.

For 2022 estimerer selskapet å omsette for mer enn 100 millioner kroner. Siden oppstarten er omsetningen på 30 millioner kroner. Med en snittpris per bil på noen 320 , innebærer dette et salg på 93 biler siden høsten 2021.

Det har tidligere vært et uttalt mål å omsette for 400 millioner innen 2024.

Dette skal de bruke pengene på

– Ideen er å gjøre det enklere og tryggere å kjøpe bruktbil. Det ser ut til at kundene liker konseptet godt. Derfor rigger vi selskapet for vekst og henter kapital. Blant annet gleder vi oss til å ansette mange nye kolleger. Vi er også veldig glade for å få med oss en så betydningsfull industriell aktør som Møller Mobility Group på investorsiden, sier Kristian Melchior, gründer og daglig leder i Rebil.

Den friske kapitalen skal brukes til blant annet å øke antall biler på lageret, ansette flere og utvikle teknologi for optimalisering av prising og innkjøp.

Teknologien skal gi Rebil mulighet til å gi et umiddelbart bindende pristilbud på 50 bilmodeller.

Derfor ble Møller Mobility Group med på investeringsrunden

– Møller Mobility Group skal være ledende i utviklingen av fremtidens mobilitetsløsninger. Rebil er en spennende utfordrer i markedet med et attraktivt verdiskapingspotensial. Det er også viktig for oss å ha en læringsarena for nye distribusjonskanaler, selvsagt der vi ivaretar konkurransesensitiv og konfidensiell informasjon mellom partene. Bruktbilmarkedet er stort og i betydelig endring og vi tror det vil være rom for flere forretningsmodeller i fremtiden. Vi liker det vi så langt har sett av Rebil, sier konsernsjef i Møller Mobility Group, Petter Hellman.

Gruppen er forhandler av Volkswagen, Audi og Škoda. Siden 2020 har de gjort investeringer innen blant annet bildelingstjenesten Hyre, Mitt Dekkhotell og Laserwash.

Venture-investor Trond Riiber Knudsen går også inn på eiersiden i Rebil. I tillegg til rundt 50 personer i nettverket rundt Askeladden.

Askeladden kontrollerer etter emisjonen fortsatt over halvparten av aksjene.

Rebil ledes av Kristian Melchior som har bakgrunn som konsulent i Bain. Den tidligere fotballspiller Jonathan Parr er fersk vekstsjef.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*