Oppkjøp

Proptechen MyRent kjøpes opp

Apex IT-gründer Torkil Munkehagen forblir største eier mens SR-Banks Finstart Nordic går inn. 

Apex-gründer Torkil Munkehagen.
Publisert Sist oppdatert

Den digitale plattformen for utleiere av private boliger, MyRent, kjøpes nå 100 prosent opp av Apex IT AS som er en driftsplattform for utbyggere og entreprenører innen nybygg-segmentet.

Myrent AS ble etablert i 2012 og omsatte i 2021 for 2,4 millioner kroner. Resultat før skatt var på -4,5 millioner kroner.

Etter oppstarten i 2014 har Apex IT vokst til en omsetning på 6,5 millioner i 2022 med et negativt årsresultat på 4,8 millioner kroner. Selskapet har 11 ansatte.

Samtidig med oppkjøpet får Apex flere eiere: Gründerne av MyRent, eiendomsbesittere, og investerings- og innovasjonsselskapet til SR-bank, Finstart Nordic AS, går inn i selskapet. 

Største aksjonær vil fortsatt være APEX-gründer Torkil Munkhaugen.

Får tilgang til en plattform for drift av bygningsmasse

Daglig leder i MyRent, Alexander Ramberg, forteller at brukere av MyRent allerede etterspør mye av funksjonaliteten i APEX. Spesielt det som handler om drift og vedlikehold; håndtering av saker og reklamasjoner, FDV, sjekklister, befaringsprotokoll, og lignende. 

– Med APEX vil dagens brukere i MyRent få tilgang til tjenester som de har etterspurt lenge. Samtidig vil MyRent dra stor nytte av APEX’ kompetente tech-team, fordi vi nå får evne til å raskere utvikle nye og eksisterende funksjoner, sier han. 

Får nye systemer for digital forvaltning av eiendomsutleie

Torkil Munkhaugen peker på at flere APEX-brukere allerede driver med utleie. 

– Det er naturlig for oss å omfavne utleiesegmentet og i det siste har vi også jobbet en del med drift av næringsbygg. Nå får brukerne våre tilgang til en av markedets beste forvaltningsplattformer for utleie. I tillegg har MyRent en veldig god løsning for integrasjon med regnskapssystemer, forteller Munkhaugen.

Nå skal høsten brukes på å prioritere synergiene mellom selskapene, og legge en plan for hvordan disse kan utnyttes best mulig. I første omgang ser de på en løsning hvor brukere av begge plattformer skal kunne bruke hverandres funksjonaliteter, uten å måtte logge inn og ut.

SR-Bank bidrar med finansielle tech-muskler

Investor- og innovasjonsselskapet Finstart Nordic AS er også med på laget. Herfra vil selskapene få med seg et nettverk, en kapitalbase og kompetanse innen finans. 

Christopher Hjelseth er investeringsdirektør i Finstart og har lang erfaring innen utvikling av tech-selskaper. 

– Som ett selskap vil APEX og MyRent ha en unik mulighet til å levere verdifulle tjenester med betalingsvillighet i B2B-markedet. Denne markedsposisjonen ser vi et stort potensial i, og samtidig vet vi at selskapet har god kompetanse og god ledelse, sier Hjelseth. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.