proptech

CTO Isak Buhl-Mortensen, CEO Wouter Merkestein og CPO Cristiano Coretti.

Proptech-startup henter 10,5 millioner

Laiout ønsker å revolusjonere planløsninger i bygg. Med på laget er noen av Europas største proptech-investorer.

Publisert Sist oppdatert

Tilbake i januar 2021, under den andre korona-nedstigningen, ankom Wouter Merkestein fra Nederland og arkitekten Cristiano Coretti fra Italia Oslo Lufthavn for å være med på Oslo-programmet til Antler.

De ble sendt rett på karantenehotell i 10 dager. Under de to daglige timene de hadde lov til å bevege seg utendørs, møttes gründerduoen og begynte å sparre ideer.

Da de var i gang med Antler-programmet i Oslo, fikk de fart på sakene.

I løpet av programmet fikk de mye eksponering mot relevante eiendomsselskaper, som Obos og Møller Eiendom.

Etter en intensiv valideringsperiode for produkt- og markedstilpasning endte de opp med å presentere det som nå er Laiout for investeringskomiteen. Med på gründerteamet er også Isak Buhl- Mortensen, som CTO.

Skal spare arkitekter og utbyggere for tid og penger

Laiout er en nettbasert løsning for å automatisere utformingen av planløsninger i nybygg i tidlig fase.

Hovedfunksjonene inkluderer opplasting av en bygningsoversikt eller leieplan for et kontorbygg og generering av hundrevis av forskjellige løsninger, slik at kunden kan velge den beste kombinasjonen basert på deres preferanser.

Løsningen kunden velger, kan eksporteres til andre arkitektoniske applikasjoner.

– Ved å gi arkitekter og boligutbyggere «hyllevare»-design gjennom få klikk, gir Laiout dem mulighet til å konsentrere seg om verdiøkende oppgaver, samtidig som designprosessen reduseres fra uker til timer og sparer opptil 30 prosent kostnader for utviklere, sier Merkestein.

Internasjonale investorer

Blant investorene finner man Pi Labs, SF Ventures, Axeleo, TRK Group, samt et knippe engleinvestorer.

Pi Labs var Europas første og er en av de mest aktive investorene innen proptech med en portefølge på rundt 50 selskaper. Nedslagsfeltet er stort sett i Europa, med vekt på Storbritannia.

Svenske SF Ventures er aktiv innen proptech i Norden. Franske Axeleo har spesialisert seg på Seed-investeringer innen B2B.

Til sammen har selskapet hentet 10,65 millioner kroner.

– Vi er glade for å ha kunne få med et sterkt lag av både norske og internasjonale investorer, inkludert noen av europas største proptech-investorer, sier Merkestein.

Pengene skal Laiout bruke på ansettelser og ferdigstille sitt første kommersielle produkt.