Daglig leder og gründer av Bygr, Guy Montuelle.

Proptech-selskapet Bygr henter 10 millioner kroner

Bygr får flere av de samme investorene som Spacemaker har hatt på laget når oppstartsselskapet nå henter millioner til videreutviklingen av teknologien.

Publisert

– Selskapet har hatt en svært positiv utvikling det siste året, og vi har vokst kraftig både når det gjelder nye kunder og ansatte. At tunge aktører nå kommer inn med frisk kapital gjør det mulig for oss å fortsette den positive utviklingen av selskapet, sier daglig leder og gründer av Bygr, Guy Montuelle.

Bygr har hentet inn 10 millioner kroner i frisk kapital for videre vekst og utvikling av sin teknologi fra både nye og eksisterende investorer, inkludert AF Eiendom, AF- og OBOS-eide Construct Venture, Grand Invest og Innovasjon Norge.

Montuelle ønsker ikke å fortelle hvor mye hver aktør har investert, men opplyser at kapitalen fra Innovasjon Norge er i form av tilskudd og lån.

Det var Estatenyheter som først omtalte saken.

Kommunikasjonsplattform for byggeprosjekter

Det bergensbaserte oppstartsselskapet tilbyr en plattform for bedre dialog mellom alle parter i boligprosjekter - eiendomsutvikler, total- og underentreprenører, arkitekter, leverandører og ikke minst boligkjøper.

Gjennom den digitale plattformen kan kjøperne av boligene gjøre alle tilvalg, som for eksempel elektriske punkter, parkett, fliser på badet og til og med flytting av vegger.

Alle valg blir dokumentert, samtidig som både kjøper og selger enkelt og effektivt kan følge prosessen fra signering av kjøpskontrakt til ferdig bolig.

Norge som proptech-land

Montuelle har som de fleste andre fått med seg oppkjøpet av Spacemaker, som ble solgt til amerikanske Autostore for 2,2 milliarder kroner.

Blant de som tar ut en solid gevinst etter salget, er AF Gruppen og Obos, som nå også er på eiersiden i Bygr.

– Norge har kommet langt i digitalisering av byggebransjen. Dette setter virkelig Norge på kartet som et proptech-land, sier Montuelle og legger til:

– Jeg tror det kommer til å komme flere slike suksesshistorier.