Sommerspalten 2023

Preben Songe-Møller om «epost-stollek» og å spå fremtiden

Shifter intervjuer utvalgte gründere og investorer gjennom sommeren. Først ut er Preben Songe-Møller, partner i Skyfall Ventures.

Preben Songe-Møller nyter ferien best med tom innboks i Sørlandets hovedstad
Preben Songe-Møller nyter ferien best med tom innboks i Sørlandets hovedstad
Publisert

Preben Songe-Møller er medgründer av flere selskaper, blant annet Sprint Consulting og Skyfall Ventures, hvor han er henholdsvis arbeidende styreleder og partner. Skyfall Ventures investerer i softwareselskaper, og var tidlige inne i selskaper som Oda, Tise, Otovo, Enode og Nansen.

Hva er din drømmeferie?

– Når man har en e-postjobb, som jeg har, er det jo et stort poeng å kunne komme seg inn i ferien med «inbox zero». Det er dessverre en stollek som ikke går helt opp, ettersom det irriterende nok alltid er en person der ute som sender den siste e-posten. Men å gå ut i ferie uten å ha en enorm mengde oppgaver hengende, gir nok den beste forutsetningen for en god ferie.

– Ellers inneholder drømmeferien som vanlig en tur til Sørlandets hovedstad (Arendal), sammen med familie og venner.

Hva er den verste pitchen du har fått?

– Generelt vil jeg si at jeg faktisk ikke har sett så mange direkte dårlige pitcher. Det er overraskende lite jeg vil karakterisere som dårlig. Men kanskje dette bare gjelder oss i Skyfall, he-he.

– Likevel har jeg hatt den tvilsomme gleden av å oppleve noen bisarre pitcher innen krypto, og så har det vært noen litt seige møter med innadvendte ingeniører fra vårt kjære nabofolk.

Hva er den beste pitchen du har fått?

– Har sett hundrevis av pitcher de siste årene. Mye bra, som nevnt.

– Av den beste jeg kommer på i farten, er presentasjonen av Nyby. Den hadde alt. Historiefortelling på sitt beste, en fantastisk kombinasjon av business og purpose, med en emosjonell edge. Gründer Fredrik Gulowsen ga oss følelsen av å kunne bli med på å bygge noe stort, og veldig viktig.

Hvis du skulle holdt en TED-talk om noe som ikke er jobbrelatert: hva ville du snakket om?

– Venture-legenden Don Valentine sa visst en gang: «Jeg har en urettferdig fordel: Jeg vet hvordan fremtiden ser ut». Som forsiktig sørlending vil jeg ikke melde like hardt som Don, men jeg synes det er altfor få som snakker om hvordan fremtiden vil se ut. Jeg mener det er grunn til å være veldig optimistisk for hva vi har i vente, selv om nyhetsmedier og politikere arbeider hardt med å gi motsatt inntrykk. Så jeg kunne dritt meg ut og holdt en TED-talk om hvordan fremtiden ser ut. Men det er vel ikke bare å melde seg på, tror jeg.

Hva er ditt beste alternativ til formueskatt?

– Det beste alternativet til formuesskatt er å få flest mulig innbyggere til å skape så mye verdi, og dermed skatt, at man ikke trenger formuesskatt. Og det gjør man ikke ved å innføre formuesskatt.

Les videre: Sommerspalten

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Powered by Labrador CMS