Utleie

Posten investerer i Sharefox

Bring Ventures stiller opp med mellomfinansiering.

Åsgeir Helland og Anett Berger Sørli.
Publisert Sist oppdatert

Postenkonsernet går nå inn på eiersiden i den norske startupen Sharefox.

Startupens løsning gjør det enklere for nettbutikker, retailere og eksisterende utleieselskaper å leie ut sine varer.

Sharefox ble lansert i Oslo i 2019. Ved hjelp av selskapets digitale løsninger kan nettbutikker enkelt administrere hele utleieprosessen av for eksempel sportsutstyr eller hageredskaper digitalt.

Det er i forbindelse med en emisjon at Postenkonsernets investeringsarm Bring Ventures nå velger å investere i selskapet. Forventningen er at delingsøkonomi vil vokse de nærmeste årene.

– En stor del av eiendelene i en vanlig husholdning brukes svært sjeldent og i mange tilfeller ville det ha lønnet seg å leie i stedet for å kjøpe selv. Vi ser på Sharefox som en interessant venture-investering og har tro på forretningsmodellen. I tillegg tror vi vår kompetanse innenfor logistikk og nordiske nettverk kan bidra i videre satsing, sier Anett Berger Sørli, investment director i Posten-eide Bring Ventures.

Bergans, Felleskjøpet og DNT er tre av kundene som i dag benytter seg av løsningene til Sharefox. Med Posten og Bring med på laget er ønsket å utvide tilbudet med smarte utleieløsninger til flere nettbutikker og retailere både i Norden og resten av Europa.

– Vi ser at flere velger å tilby utleiekonsepter i tillegg til tradisjonelt salg. Markedet er i utvikling og det lanseres stadig nye tjenester, eksempelvis selvbetjent utleie av maskiner og utstyr og abonnement på sportsutstyr og barneklær, sier Åsgeir Helland, CEO på Sharefox.

Motta nyhetsbrev fra Shifter

Ja, takk!