daglig leder i Pineleaf Studio, Hans-Andreas Kleven.

Pineleaf med millionkontrakt for utgivelse

40.000 har spillet på ønskeliste. Nå er utgiveren på plass.

Publisert Sist oppdatert

Den veletablerte spillutgiveren, Merge Games, har inngått en avtale med Pineleaf Studio i Trondheim om å gi ut spillet DwarfHeim senere i år. Merge Games investerer i sluttinnspurten av spillutviklingen og den internasjonale markedsføringen av DwarfHeim.

– Vi er storfornøyd med å ha funnet en partner som er like lidenskapelig opptatt av å utgi vårt flerspiller strategispill som oss, sier daglig leder i Pineleaf Studio, Hans-Andreas Kleven.

Planen er at spillet skal gis ut iløpet av året. Allerede har de 40 000 spillere i kø på spillplattformen Steam.

– DwarfHeim fyller et hull i markedet og har potensiale til å bli en stor suksess. Det er derfor veldig viktig for oss å finne en partner som våger å satse på oss og som kjenner dataspillmarkedet så godt som Merge Games gjør.

DwarfHeim var spillet som startet på en serviett, og som har vært under utvikling i Trondheim de siste fire årene.

Selskapet har tidligere snakket om utfordringene med å hente kapital i Norge, og måtte i fjor til Sverige for å hente penger. Tidligere i år trakk med-gründer Anders Ottesen fra selskapet, og «spillstjernen» Linn Søvig ble hentet inn.

Nå investerer Merge Games i utviklingen og lanseringen av spillet.

– Å finne spill med så høy kvalitet og innovasjon som i DwarfHeim er så sjelden, så vi er så fornøyd med å få spillet inn i Merge sin portefølje, sier Luke Keighran, Daglig Leder i Merge Games. Utvikleren har gitt ut spill de siste ti årene.

–Pineleaf overbeviste oss veldig fort at de har alle redskapene på plass til å oppfylle de høye ambisjonene for spillet. De er så engasjert til å gjøre spillet så godt som det kan bli og vi tror på et partnerskap med Merge som vil vare flere år frem i tid.