Børsdirektør Øivind Amundsen ringte i bjellen da Pexip Holding torsdag ble notert på Oslo Børs, under en digital bjelleseremoni.

Pexip med «virtuell notering» på Oslo Børs: Økte med 3 milliarder over natten

Videokonferanse-selskapet rett til værs ved notering på Oslo Børs. Kjempegevinst for Aksel Lund Svindal.

Publisert Sist oppdatert

Videokonferanseselskapet Pexip ble notert på Oslo Børs en helvirtuell seanse - tidenes første - torsdag. Noteringen er blant de største programvare-noteringen i Skandinavia noensinne, og selskapet hentet i forkant over én milliard kroner med en emisjonskurs på 63 kroner.

I timen etter notering ble aksjen handlet for over 90 kroner - noe som betyr at markedsverdien til selskapet økte med over tre milliarder kroner over natten. Totalt prises selskapet nå til over ni milliarder kroner.

Høyere terskel for fysiske møter

Børsnoteringer generelt innebærer gjerne at analytikere, investeringsbanker og ledelsen fra selskapet reiser rundt i verden for å holde presentasjoner for investorer. Koronasituasjonen har imidlertid ført til at flere tyr til videokonferanser i slike situasjoner, noe som har gitt ulike videoselskaper en real oppsving.

Tidligere har Shifter omtalt eksplosiv vekst i både Whereby og Confrere.

Derfor var det også naturlig for Pexip å holde sluttmøtene med investorer i hele verden på video, og bjelleseremonien som normalt finner sted inne på Oslo Børs, ble flyttet til en direktesendt markering via video.

Ifølge en pressemelding sparte Pexip og tilretteleggerne for noteringen i overkant av 1700 timer - tilsvarende 70 arbeidsdager - bare på transport til og fra møter i denne prosessen.

– For Pexip er det naturlig å gjøre alt på video og det er godt å se at flere bransjer nå opplever hvor effektivt det er. Når alle parter var innstilt på å bruke video, opplevde vi at vi fikk snakket med flere, og gjennomførte mer effektive møter. Responsen var også svært positiv ettersom 100 prosent av 1-til-1 møtene på video førte til tegning. Vi kan si oss godt fornøyd med at interessen til slutt endte med en betydelig overtegning, sier CEO i Pexip, Odd Sverre Østlie om prosessen i forkant av noteringen.

– Fysiske møter vil vi alltids ha behov for, men vi har fått bekreftet at selv kompliserte prosesser, der man før insisterte på fysiske møter, har fungert bra med video. Jeg tror derfor at vi fremover vil oppleve at virksomheter vil ha høyere terskel for å bruke lufttransport, og at også flere møter i samme by blir erstattet med videomøter på grunn av tidsbruken, sier han.

Kjendisinvestor tjente flere hundre tusen

Blant aksjonærene i selskapet er den tidligere OL- og VM-mesteren i alpint, Aksel Lund Svindal.

For en drøy uke siden hadde han aksjer for 632.000 aksjer i selskapet, ifølge Finansavisen. I løpet av torsdag morgen økte verdien på disse med omtrent 17 millioner kroner til 58 millioner kroner.

Lund Svindal har investert i flere norske tech-startups, inkludert Spond, Aprila Bank og Megacool.