konsernsjef Odd Steinar Østlie (t.v.) og styreleder Michel Sagen i Pexip

Pexip går for børsnotering til sommeren

Trosser corona-rammet børs, og går for verdsettelse på 6,2 milliarder ved børsnotering.

Publisert Sist oppdatert

Video-konferanse–selskapet Pexip er klare for å gå på børs i sommer. Det skriver selskapet i en melding.

I likhet med andre video-konferanse-plattformer har Pexip opplevd en enorm vekst de siste månedene som følge av corona-pandemien. Da Pexip avsluttet 2019, rapporterte selskapet en omsetning på 370 millioner kroner. Tre måneder senere viser abonnementssalget at 12 måneders omsetning har steget til 57 millioner dollar.

– En børsnotering på Oslo Børs representerer en viktig milepæl i den videre utviklingen av Pexip, hvis spennde reise startet for mange år siden da jeg og mine medgründere sammen startet selskapene som i dag er blitt Pexip. Vi har et utmerket grunnlag for videre vekst med et sterkt team, en unik produktportefølje, og en omfattende og kunnskapsrik kanal, sier konsernsjef og medgrunder, Michel Sagen.

– Kombinert med mange makro- og bransjetrender som er gunstrige for oss, er jeg spent på årene som kommer og potensialet for å introdusere videokommunikasjon slik det skal være for enda flere bedrifter verden over.

CEO, Odd Sverre Østlie, sier til DN at dette er riktig tidspunkt.

– Med eller uten korona, så så vi at vi hadde god fart inn i første kvartal, men med korona, så ble trykket bare enda større. Dette i tillegg til veksten vi har hatt de siste årene, sammen med støtten i markedet, så er dette riktig tidspunkt.

I forbindelse med børsnoteringen skal selskapet selge nye aksjer til en verdi av 100 millioner dollar, tilsvarende omtrent 1,061 milliarder norske kroner med dagens kurs.

Basert på forpliktelsene til de fire institusjonelle investorene, vil verdsettelsen til Pexip ved børsnoteringen være på rundt 6,2 milliarder kroner, ifølge DN.

Det forventes selskapet å ha en første dag med handel på Oslo Børs i 2. kvartal 2020, hvis opptaket blir godkjent av Oslo Børs og Finanstilsynet.