Snö-teamet, f.v. Max Samuel, Magne Uppman, Kremena Tosheva og Teodor Bjerrang. Suksessgründer og investor Peter Thiel til høyre.

Peter Thiel blir investor og strategisk partner i det nye storfondet til norske Snö

Snö Ventures lanserer nytt venturefond på 100 millioner dollar. Supergründer og stjerneinvestor Peter Thiel går inn med både kompetanse og kapital.

Publisert

Nordlandsduoen Teodor Bjerrang og Magne Uppmann etablerte Snö Ventures i 2016 og debuterte med å satse åtte millioner kroner på Mathias Mikkelsens Timely samme år. Siden har investeringsselskapet bygget en portefølje med noen av landets mest spennende teknologiselskaper, deriblant Ignite Procurement, PortalOne og Kitemaker, hovedsakelig gjennom et fond på 100 millioner kroner.

I fjor varslet Uppmann at Snö Ventures planla å utvide. Et nordisk storfond lå i kortene.

Nå er det nye venturefondet offisielt lansert. Snö Ventures henter 100 millioner dollar, tilsvarende 830 millioner kroner, fra norske og internasjonale investorer.

Blant dem er Peter Thiel, gründer av Paypal og det verdenskjente venturefondet Founders Fund. I tillegg til å gå inn med kapital, har Thiel takket ja til rollen som «strategisk partner» i selskapet. Det er imidlertid ikke kjent hvor mye Thiel går inn med.

Sterke navn

Som en del av den varslede utvidelsen, kom Max Samuel inn som ny partner i Snö i fjor. Før det hadde han vært en av Peter Thiels nærmeste håndlangere av gode startups, og jobbet med en nordisk investeringsstrategi da han traff Snö-duoen.

Fra før var Snö også i kontakt med Thiels venturefond Founders Fund, etter at selskapet var med på investeringsrunden i hybridspill-startupen PortalOne i fjor, som eneste norske aktør.

Nå knytter Snö Ventures altså enda sterkere bånd til den amerikanske tech-legenden, som investerer i fondet og går inn som strategisk partner.

– Gründere vil bli trukket til oss, og det vil styrke vår profil når vi utvikler forhold til ko-investorer verden over, sier Samuel.

Konkret får Snö gjennom denne avtalen tilgang til veiledning fra Thiel og hans investeringsteam, både når det gjelder strukturering og utvikling av fondet, og om styrings- og investeringsstrategi.

– I tillegg får vi en fantastisk mulighet til å sette porteføljeselskaper i kontakt med Peter og hans kontor for å diskutere vekst, skalering og internasjonalisering, sier Samuel.

– Han kan åpne dører for oss, til folk det er vanskelig å få tak i. Det gjelder de fremste investorene og entreprenørene verden over.

Av øvrige investorer i fondet, er norske aktører som Investinor, KLP, Northzone-gründer Karl Christian Agerup og Kahoot-topp Eilert Hanoa.

– Snö Ventures fyller en viktig rolle i det nordiske økosystemet for å bygge suksessfulle internasjonale vekstselskaper ut av Norden. Gründerbakgrunnen til investeringsteamet, deres beviste evne til å bygge internasjonale nettverk og deres aktive eiertilnærming til porteføljeselskapene gjør dem til en verdifull partner for ethvert vekstselskap med globale ambisjoner, sier Agerup i en pressemelding.

Snö-teamet, f.v. Max Samuel, Magne Uppman, Kremena Tosheva og Teodor Bjerrang.

Satser på norsk romteknologi

Til forskjell fra det første fondet til Snö, skal det nå investeres i hele Norden. I tillegg vil selskapet delta i større runder, fra såkornsfasen opp til serie A. Fondet er fortsatt sektoragnostisk.

Allerede har de tre partnerne, samt den ferske startup-jegeren Kremena Tosheva, kommet et godt stykke på vei i samtale med flere potensielle investeringsobjekter i alle de skandinaviske landene.

I dette intervjuet med Shifter går Snö-partnerne i dybden på hva de ser etter i en investeringsprosess.

Blant annet er de svært interessert i en for dem helt ny sektor: romteknologi.

– Vi har noen sektorer der vi er sterke i Norge, og teknologiselskapene på de områdene har ofte gode muligheter for å lykkes på større skala. Romteknologi er et slikt område. Norge er langt foran de fleste europeiske land, sier Magne Uppman.