Netthandel

Pearl Group kjøper vekstselskapet Convert: Vil bygge ledende e-handelsmiljø

Convert og Pearl Group har inngått avtale om å danne nytt e-handelshus.

Geir Thoresen i Pearl Group og Torkel Johannessen i Convert blir nå ett.
Publisert

Pearl Group har vokst seg store innen e-handel i Norden, og leverer løsninger for blant andre Bohus, Telenor, Fjellsport, H&M, Eplehuset og Norwegian. Nå kjøper de opp det norske e-handelshuset Convert, som har noen av de samme kundene på lista.

Satsingen vil hete PearlConvert og ha 110 ansatte i Oslo, Riga og Gdansk. Partnerskapet innebærer at Pearl Group kjøper alle aksjene i Convert samtidig som ledende ansatte i Convert går inn på eiersiden i Pearl Group. Pearl Group vil etter oppkjøpet totalt ha 330 ansatte i Norge, Sverige, Finland, Latvia, Polen, Ukraina og Singapore.

– Convert er et selskap som har bevist mye, hvor de har vokst frem som en ledende aktør innen e-handel i Norge, og levert en rekke e-handelsløsninger til anerkjente selskaper som Bohus, Eplehuset og Bjørklund. Men det mest vesentlige for oss i Pearl er at vi møtte en kompetanse og kultur som traff oss umiddelbart. Fokuset på hvordan vi kan skape verdi for kundene, og en sterk kultur for nyskaping og utvikling var en viktig årsak til at vi fant hverandre, sier Geir Thoresen, konsernsjef i Pearl Group, i en pressemelding.

– Jeg kan ikke tenke meg en bedre partner for Convert enn Pearl Group. Sammen vil vi tilby våre kunder unike løsninger og konkurransedyktige vilkår fra et fagmiljø som står sterkere enn noensinne. Våre ansatte vil få nye utviklingsmuligheter og nye spennende utfordringer, sier Torkel Johannessen, administrerende direktør i Convert.

Convert er et av de største byråene innen digital handel i Norge, med over 75 ansatte.. Selskapet leverer markedsledende teknologi og fokuserer på langsiktige kundeforhold og verdiskapning for sine kunder. Dette har resultert i sterk og jevn vekst siden oppstarten i 2015, og en rekke anerkjente selskaper på kundelisten.

Pearl Group har utviklet en rekke e-handelsløsninger for mange av landets største virksomheter. Løsningene inkluderer blant annet sofistikerte «klikk og hent»-løsninger som er i sterk vekst som ble ytterligere forsterket under koronapandemien. Selskapet ser et stort og stadig voksende marked for sine tjenester i Norden, og har mellomstore og store selskaper med avanserte IT-behov som hovedmålgruppe.

– Pearl Group skal vokse til en omsetning på 1,5 milliard innen 2026. PearlConvert vil være en viktig del av denne utviklingen, sier Geir Thoresen.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*