Payr-gründerne Åste og Espen Einn.

Payr-Espen jobbet 18 måneder med å få konsesjon. Nå gir han fra seg både den og sjefsrollen

Fintech-selskapet måtte legge ned betalingstjenesten etter sammenslåingen med Hudya, men skal jobbe for å få den opp igjen - uten konsesjon.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke ble Payr tvunget til å stenge betalingstjenesten fordi Finanstilsynet ikke godtar en overføring av deres konsesjon til de nye eierne i Hudya Group.

Etter «iherdig jobbing» er nå oppkjøpet som først ble annonsert i sommer, et faktum, orienterer Hudya i en melding onsdag.

Payr og Hudya

  • Payr startet som en tjeneste for skanning og betaling av fakturaer.
  • Selskapet har etter hvert utviklet en AI-drevet markedsplass for bytte av billigere og bedre leverandører av tjenester som strøm, mobilabonnement, forsikring og lån.
  • Payr hadde i sommer 75.000 nedlastinger og 36.000 brukere.
  • Hudya er et norsk konsern med virksomhet i Sverige, Danmark og Norge, med omtrent 450 ansatte. Selskapet har bygget en digital plattform som samler ulike tjenester for både privatpersoner og bedrifter, det være seg i dag mobil, strøm, forsikring og refinansiering.

Det innebærer også at Payrs medgründer Espen Einn går av som CEO og inn i Hudyas ledergruppe som Chief Payments Officer, skriver selskapet videre.

Gikk den lange veien

Sammen med Åste Einn og Ola Einang startet han Payr i 2016. Gründerteamet jobber i 18 måneder med å få innvilget konsesjonen som nå er levert tilbake.

Einn har i et intervju med Shifter tidligere fortalt at de måtte gå «den lange veien» for å få konsesjon som betalingsforetak. Det vanskeligste i starten var ifølge Einn å forstå om de trengte konsesjon, og i så fall hvilken og hvilke krav som da gjaldt.

– Vi kontaktet Finanstilsynet med vår idé, men fikk ikke tak i noen som kunne sette seg inn i vår forretningsmodell, fortalte Einn.

Payrs løsning ble å gå til advokatselskaper som hadde erfaring med konsesjonssøknader og kjøpe rådgivning. Det kostet dem også 2000-3000 timer med søknadsskriving, fortalte gründerne til DN i fjor.

I en epost til egne brukere skriver Payr onsdag at de nå jobber med å implementere nye og sikre betalingsløsninger som ikke krever konsesjon.

Payr blir videre en avdeling for betaling og teknologi i det nye selskapet som planlegger å bli listet på Nasdaq First North i Stockholm «innen kort tid».