Hudya-gründer Børge Leknes (t.v.) trakk seg fra lederstillingen i Hudya i april. Her med konseptutvikler Pål Lauvrak (nr. 3 fra venstre) og markedssjef Morten Kvam.

Payr-eier Hudya har begjært seg selv konkurs

Det norske fintech-selskapet som kjøpte Payr i fjor, gikk på børs priset til en halv milliard kroner i februar. Nå er det over og ut.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet som kjøpte fintech-startupen Payr i fjor, har hatt en marerittvår.

I løpet av første handelsdag på svenske Nasdaq First North i februar raste kursen med over 70 prosent, noe som rammet Payr-gründerne hardt. Siden har konsernet solgt store deler av kundeporteføljen for å holde seg flytende, og lederskiftene har vært hyppige.

I en selskapsmelding skriver Hudya torsdag at deres største långiver har sagt opp kreditten på 206 millioner svenske kroner og realisert sikkerheten i form av pant i 12 ulike datterselskaper, inkludert Payr. I tillegg har virusutbruddet gjort ting vanskelig, ifølge selskapet.

Derfor så styret ingen annen utvei, og har nå gått til Oslo Tingrett og begjært seg konkurs.

Det var Finansavisen som først omtalte konkursbegjæringen.

I selskapsmeldingen skriver Hudya at de har hatt diskusjoner med långivere og at de forsøkt å redusere kostnadene i selskapene for å forbedre likviditeten, men at disse grepene ikke var tilstrekkelig.

I fjor sommer slo den norste fintech-startupen til Åste og Espen Einn seg sammen med Hudya. Da var ambisjonen å bygge en norsk fintech-gigant.

«Vi jobber fortsatt med ettervirkningen. Kall det gjerne et posttraumatisk stress-syndrom», fortalte Payr-gründer Espen Einn i et åpenhjertig intervju med Shifter i mai. Nå lever han investor-livet, og vil heller hjelpe andre startups med gode råd og kapital enn å starte noe eget igjen.

Nylig ble det også kjent at fintech-dronningen Åste Einn lander ny toppjobb: Hun har lært det meste om hva som kan gå rett og galt i en startup, men har fått nok av gründerlivet.