Daglig leder i Defigo, Joachim Stray, CEO Merete Nygaard i Lawbotics, og seriegründer Nardir Nalbant i Homely.

Oversikt: Milliondryss over proptech denne uka (uke 48)

Shifter gir deg hver uke oversikt over hvilke startups som har hentet penger, fra hvem, og hvor mye.

Publisert

Proptech

Homely, som snur opp ned på boligalarm-markedet, hentet denne uken 55 millioner kroner og prises til 205 millioner. Rasmussengruppen ledet runden, og Schibsted opprettholdt sitt eierskap. Les saken!

Solgt.no er det nye produktet til seriegründerne Shafi Adan og Arne Kvale, blant andre. De hentet nylig 10 millioner kroner fra tidligere Selvaag-topp Baard Schumann og eiendomsutviklerne Christian Ringnes, samt og Anders Opsahl. Tidligere Tandberg-topp, Jan Christian Opsahl, har også tegnet seg på investeringslisten. Det samme har StartupLab og Schibsted-eier Blommenholm Industrier. Les saken!

Plaace, et Antler-produkt som matcher leietakere med handelslokaler, har fått med seg både rutinerte investorer og gründerspirer i en emisjon på 10 millioner kroner. Les saken!

Defigo, som lager digitale løsninger for adgangskontroll, har hentet sju millioner kroner fra Idekapital og Stor-Oslo Eiendom. Les saken!

Legaltech

Lawbotics utvikler et verktøy som skal gjøre den juridiske rådgivningen så billig at selv de minste bedriftene tåler regningen. Oppstartsselskapet hentet nylig en av høstens største summer fra Innovasjon Norge: 13,7 millioner kroner. Les saken!

SoMe

WAYD er det nye bildedelingsselskapet til Trygve Refvem og Jørn Korbi, som begge forlot direktørstillinger i svenske NENT for å starte for seg selv. Gründerne har hentet to millioner kroner fra Seamless OU, Acini Capital, Bluefield AS og Bredvid AS. I tillegg har Innovasjon Norge bidratt med et oppstartslån på 1,5 millioner kroner. Les saken!