oppkjøp

Outsourcing-selskap kjøper seg opp i Brasil og i Portugal

Norske 99x tar et stort steg videre mot å bli blant de virkelig store innen utviklertjenester fra fjerne himmelstrøk.

Carlos Coutinho Silva (t.h.), grunnlegger og CEO i portugisiske Cleverti, sammen med Dag Honningsvåg, styreleder og CEO i 99x.

I forlengelsen av kjøpet av det norske konsulentselskapet Seeds for to år siden, forenes virksomhetene med den brasilianske samarbeidspartneren, LeanOn, etter mange års samarbeid. Med sine 70 utviklere i Brasil, har LeanOn lenge hatt Seeds som sin viktigste kunde, men utvidet satsingen til Nord-Amerika de seneste årene, skriver 99X i en pressemelding.

– To år etter at Seeds ble en del av selskapsstrukturen i 99x-Gruppen, var tiden inne for å innlemme LeanOn i samme gruppering", sier Eiliv M. Liljevik, som nylig kom inn som ny daglig leder i Seeds .

Seeds og LeanOn har samarbeidet svært tett i mange og år og har på sett og vis fremstått samlet i markedet og de fleste løsninger som er levert av Seeds Consulting har vært utviklet sammen med LeanOn, ifølge meldingen.

For å styrke tilstedeværelsen i Europa har 99x i tillegg overtatt konsulentselskapet Cleverti i Portugal. Med sine 60 ansatte, betjener Cleverti kunder i Skandinavia og Vest Europa fra sine kontorer i Lisboa. 

LeanOn og Cleverti blir heleide selskaper under 99x Holding sammen med selskapene 99x Technology i Norge, Sri Lanka og Malaysia, Seeds Consulting AS og Incrementi AS. Nå kompletteres leveransemodellen med nye utviklingssentre på to kontinenter og vi nærmer oss med det 600 ansatte.

– Vi gjør dette for å befeste vår posisjon i det norske markedet, men også for å kunne tilby nye tjenester i et større geografisk område, sier styreleder Dag Honningsvåg.

– LeanOn har etablert en interessant salgskanal inn mot det amerikanske markedet som vi tror vil utvikle seg svært positivt i tiden fremover. Cleverti har på sin side store kunder i Storbritannia og Tyskland, som vi nå kan tilby et større tjenestespekter og offshoringmuligheter gjennom våre utviklingssenter på Sri Lanka og i Brasi.

99x Gruppen har sitt hovedkontor i Norge og leverer rådgivnings- og utviklingstjenester av digitale løsninger fra utviklingssentre i Sri Lanka, Malaysia, Brasil og Portugal, i tillegg til her i landet. Gruppen består av selskapene 99x Technology, Seeds, SHR, Cleverti, LeanOn og Incrementi, og har blant andre Driv Kapital som investor.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.