NETTHANDEL

Outshifter konkurs ett år etter at startupen hentet millioner fra Skyfall og Morten Klein

Tidenes oppsving i netthandelen hjalp ikke. Oppstartsselskapet som skulle bygge et nervesystem for moderne nettbutikker, er historie.

Gründerprosjektet Outshifter, med Danielle Tschudi i spissen, er historie. Skyfall Ventures, her ved Jon Kåre Stene (oppe t.h.) og Morten Klein var blant investorene.
Publisert Sist oppdatert

Med en prising på opptil 120 millioner kroner, gikk gründer Danielle Tschudi hardt ut og hentet 12 millioner kroner fra inn- og utland til Outshifter for om lag et år siden.

Selskapet bygget en såkalt «dropshipping»-plattform, som i korte trekk er et bindeledd mellom leverandører og nettbutikker, hvor sistnevnte håndterer selve salget, men ikke varelager eller transport.

Ideen har utspring i gründerens masteroppgave, og selskapet ble startet rett før pandemien virkelig satte fyr på netthandelen. Tschudi har fortalt Shifter at plattformen er et «kraftfullt verktøy for å administrere distribusjon av produktdata»; intet mindre enn et «nervesystem» for et marked i vekst og endring.

Rett før jul ble Outshifter imidlertid meldt oppløst, og nå er det åpnet konkurs i selskapet.

– Det har vært en avviklingsprosess av selskapet, hvor det var noen kreditorer som ikke ville være med på en akkord. Da var alternativet å begjære oppbud, sier advokat og partner i Ræder, Anne Christine Wettre, som er bostyrer i saken.

Ryddig prosess

Store selskaper som Egmont og Wolt var blant dem som testet tjenesten. På investorlisten sto Skyfall Ventures, det finske venturefondet Maki, samt casinomilliardær, pokerproff og investor Morten Klein - blant andre.

Konkursen ble åpnet fredag, og det har blitt holdt et innledende møte med styreleder Jon Kåre Stene, bekrefter Wettre.

– Så langt vi har sett, ser dette veldig oversiktlig og greit ut, sier hun.

– Vi har skaffet oss oversikt over aktiva og driften. Nå vil vi gå i gang med å søke å realisere aktivaene og få hentet inn det eventuelt utestående, sier Wettre, som gjentar at saken ser «veldig ryddig ut».

Manglende kommersiell fremdrift

Styreleder Stene er medgründer av Oda og Skyfall Ventures. Sistnevnte har en eierandel på drøyt 10 prosent i Outshifter.

Stene vil kun kommentere saken med en kort kommentar sendt på epost:

«Det ble begjært oppbud for Outshifter AS «under avvikling» fredag 2.2.2023 som resultat av en avviklingsprosess av selskapet besluttet 8.12.2022. Bakgrunn for denne prosessen er at Outshifter har hatt manglende kommersiell fremdrift og det ikke lenger forelå en vei til suksessfull drift av selskapet.»

Gründer og daglig leder Tschudi har ikke besvart Shifters henvendelser om saken.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!