Otovo-gründer Andreas Thorsheim. Foto: Vilde Mebust Erichsen

Otovo vil hente 250 millioner kroner før børsnotering

Prises til 1,8 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag ettermiddag meldte Otovo at selskapet planlegger en kapitalutvidelse på 250 millioner kroner i sammenheng med den varslede noteringenEuronext Growth Oslo.

Kapitalutvidelsen er fordelt på et primærtilbud på inntil 1.250.000 nye aksjer. I tillegg vil det være et nedsalg på inntil 540.924 eksisterende aksjer med en stykkpris på 200 kroner, for til sammen 158 millioner kroner.

Selskapet prises med det til 1,83 milliarder kroner før kapitalinnhentingen.

– Det europeiske solmarkedet vil vokse betydelig de kommende årene. Vår digitale markedsplattform og nettverk med installatører gjør oss ledende på pris og kvalitet, noe som gjør at vi kan ta markedsandeler raskt. Vi er godt posisjonert for akselerert vekst og en notering på Euronext Growth er et naturlig neste steg, sier gründer og administrerende direktør Andreas Thorsheim i meldingen.

Alle Otovos større aksjonærer, foruten gründer Thorsheims Andmar Operations, vil delta i emisjonen, melder selskapet.

Samtidig har de tre hjørnesteinsinvestorene BNP Paribas Energy Transition Fund, DNB Asset Management og Andenæsgruppen, forpliktet seg til å tegne aksjer for til sammen 165 millioner kroner.

Blant de som selger aksjer, er gründerne av In Sun We Trust, et fransk solenergiselskap Otovo kjøpte i 2019.

Medgründer Simen Fure Jørgensen er også listet opp bland dem som vil selge aksjer, gjennom sitt selskap Simvest AS.

Pengene som skytes inn i Otovo skal ifølge selskapsmeldingen brukes til å gjennomføre planen om å oppnå positiv kontantstrøm i markedene selskapet nå opererer i.

Det er ventet at det blir mulig å handle Otovo-aksjer på Euronext Growth fra 19. februar.