Otovo-gründer Andreas Thorsheim tror selskapet kan ta en ledende posisjon i det europeiske solcellemarkedet.

Otovo sikret 55 millioner kroner til leasing-satsing, og vil hente ytterligere 100 millioner

Storaksjonærer i Otovo stiller opp for å få fart på leasing av solceller i Europa.

Publisert Sist oppdatert

Det ble i sommer kjent at Otovo kopierte et konsept fra USA, og startet med leasing av solceller i Europa gjennom et eget selskap, European Distributed Energy Assets (EDEA).

Nå har selskapet gjennomført en rettet emisjon på 55 millioner kroner blant eksisterende aksjonærer for å få fart på satsingen. Det er i den sammenheng utstedt 10.999 nye EDEA-aksjer.

Otovo har også selv deltatt i emisjonen gjennom en investering på 25 millioner kroner, og tar med det en eierandel på drøyt 50 prosent i leasingkonseptet.

I en selskapsmelding kommer det frem at kapitalinnhentingen er delt opp i to faser, og at det jobbes videre med å hente inn ytterligere 100 millioner kroner. Eksisterende aksjonærer i Otovo vil også få muligheten til å delta i andre fase.

På toppen av dette har EDEA sikret 50 millioner kroner via et lån i Nordea. Også denne ordningen håper Otovo å gjøre i to faser, og ønsker i denne omgang å bruke 300 millioner kroner, halvparten kontanter og halvparten gjeld, på å rulle ut leasing av solceller i Europa.

Det er også besluttet at EDEA skal søke om notering på Oslo Børs' Merkur Market.