Otovo-gründer Andreas Thorsheim. Foto: Vilde Mebust Erichsen

Otovo satser i Brasil: Starter nytt selskap

Får med seg stjerneduo.

Publisert Sist oppdatert

Etter en intens tid med europeisk ekspansjon ser det norske solcelleselskapet Otovo nå over Atlanteren, til Brasil.

Selskapet, med gründer Andreas Thorsheim i spissen, har kommet et godt stykke på veien i forhandlinger med det brasilianske energiselskapet GeRa om et joint venture. Partene har blitt enige om betingelsene om fremtidig eierskap i det nye selskapet, ifølge en selskapsmelding.

Målsetningen med det nye prosjektet er å nå det brasilianske forbrukermarkedet med solcelleprodukter.

– Det brasilianske markedet er godt egnet for solenergi i husholdninger, men er fortsatt på spedbarnsstadiet og potensialet for vekst er fantastisk, sier GeRa-sjef André Castro i meldingen.

– Griper muligheten

Det er ventet at Otovo blir minoritetseier, og at de skal levere sin teknologi og plattform til det nye selskapet, mot betaling.

– Vi ser at vår teknologi for salg av solenergi-systemer og organisering av energiinstallatører gir oss en fordel i det europeiske markedet. Nå griper vi denne muligheten til å samarbeide med en erfaren og kapabel brasiliansk partner, for å utforske hvordan vi kan benytte oss av denne teknologifordelen utenfor våre kjernemarkeder i Europa, sier Thorsheim i meldingen.

Det er ventet at partene sluttfører samarbeidsavtalen i løpet av første halvår 2020.

Får med seg stjerneduo

For å vinne markedsandeler i Brasil har Otovo fått med seg duoen Svein Harald Øygard and Halvard Idland på laget. De to har startet selskapet BDO Energy sammen, og begge har forpliktet seg til å investere i det nye selskapet gjennom Energy Investors AS.

Begge har erfaring fra regionen Otovo nå vil inn i.

Øygard er tidligere leder av McKinseys olje- og gassavdeling i Latin-Amerika, og fungerte som sentralbanksjef og brannslukker på Island etter at finanskrisen hadde herjet. Han har også bakgrunn i politikken (Ap), og har blant annet vært statssekretær i Finansdepartementet under Sigbjørn Johnsen. Idland har erfaring fra Pareto Securities i Rio de Janeiro.