Otovo-gründer Andreas Thorsheim. Foto: Vilde Mebust Erichsen

Otovo henter 150 millioner kroner fra svensk butikkgigant

Nå er solcelle-selskapet til Andreas Thorsheim verdt 806 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Axel Johnson-konsernet eier blant annet kjøpesenterkjeden Åhlens, elektronikkjeden Dustin og en rekke andre kjente butikker innen alt fra kosmetikk, mat og restaurant. Konsernet har også flere eierposter i små og mellomstore bedrifter gjennom investeringsselskapet Novax.

Gründer Andreas Thorsheim kaller emisjonen på 150 millioner kroner en bekreftelse fra et av Europas mest fremoverlente retail-konsern på at Otovo.

- Det betyr enda mer tro på at vi er i ferd med å bygge den europeiske lederen innenfor solenergi for husholdninger, sier Thorsheim i en meding fra Otovo.

I tillegg til de 150 millionene i emisjon, har Axel Johnson kjøpt ytterligere aksjer for 27 millioner kroner fra eksisterende eiere.

- Vi er overbevist om at solenergi vil spille en sentral rolle fremover. Otovo passer perfekt i vår investeringsfilosofi, med tanke på at selskapet hjelper husholdningene med å installere solceller raskt og enkelt, ved hjelp av teknologi som bidrar til å få ned kostnaden, sier Stina Andersson, COO i Axel Johnson-konsernet.

Otovo har tidligere hentet 200 millioner kroner, fra blant andre Nysnø, KLP, Obos, Akershus EnergiP og Agder Energi Venture. Etter den nye runden er nå Otovo verdsatt til 806 millioner kroner.