BRANN

Oppstartsmiljøenes kontorer gikk opp i flammer: – Drøyt å se

Iterate og Sprint Consulting er blant selskapene som må tenke nytt etter at brannen i Oslo sentrum ødela kontorene deres. Begge skulle ta imot sommervikarer mandag - nå blir det onboarding i hagen til CEO.

Nødetatene rykket ut med store styrker etter melding om brann på en takterrasse i Oslo sentrum. Brannen blusset opp igjen natt til mandag. Flere oppstartsmiljøer, her ved Preben Songe-Møller i Sprint, ble rammet.
Publisert Sist oppdatert

I helga brøt det ut en brann på en takterrasse i Grensen 17 midt i Oslo. Ingen personer ble skadet.

Adressen huser flere selskaper som er tett knyttet til det norske oppstartsmiljøet, deriblant investor Canica, venturestudioet Iterate og konsulenthuset Sprint, samt flere teknologiselskaper.

– Det var ganske drøyt å se. Det var takterrassen som brant, men det ser ut som det har smeltet helt ned i sjette etasje, der Sprint sitter. Det var skummelt, sier Preben Songe-Møller, som er partner og styreleder i nevnte Sprint.

Preben Songe-Møller er styreleder i Sprint.

Krisestab

Han forteller at selskapet skulle ta imot 10 sommerpraktikanter på kontorene sine mandag. Da brannen brøt ut, ble det umiddelbart satt krisestab, og en midlertidig løsning på kontorfellesskapet 657 ble rigget til.

Sprint hadde ett år igjen av leiekontrakten sin, og var allerede inne på tanken om å flytte. Nå fremskyndes en del praktiske oppgaver.

Tapt tidskapsel?

Songe-Møller har ikke helt oversikten over hvilke verdier som er gått tapt.

– Vi hadde en server stående der, som røykdykkere hentet ut. Så vet vi ikke om noen hadde eiendeler liggende der, jeg håper ikke det.

Selv frykter han at sentimentale verdier fra hans gründerreise har gått tapt.

– Jeg holdt på med et selskap som het Vibb en gang, en plattform for restaurantbooking. Jeg har hele databasen på en CD-rom i lokalene, som det hadde vært gøy å ha, sier Songe-Møller.

Onboarding i hagen

Anders Haugeto, styreleder i Iterate, forteller at han så røyk fra sentrum før han så nyheten.

– Jeg måtte dobbeltsjekke da jeg så det. Men det er sånn som kan skje. Jeg ble også veldig lettet, for jeg fikk heldigvis fikk beskjed om at alle var gjort rede for med en gang.

Også i Iterate skulle de ta imot sommerstudenter mandag.

– I stedet inviterer CEO Rune Larsen dem hjem til seg. Det blir «onboarding» i hagen. Så må vi finne ut hvor vi kan få dem til å jobbe i sommer.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Selskapet vurderer nå situasjonen fortløpende.

– Vi må forstå tilstanden til bygningen, hvor langt unna den er å være beboelig. Det må vi få klarhet i først. Lokaler er viktige, så vi må områ oss og finne løsninger. Men vi er trent på det, med pandemien bak oss. Så er det høy dugnadsspirit i Iterate, og det er masse kreativitet på gang allerede.

– Vi er entreprenører, så vi ser muligheter i krise, sier Haugeto.