Pris

Oppstart mottok pris fra kronprinsen – forebygger skolefrafall gjennom gaming

Jobloop ble kåret til Årets Sosiale Entreprenør på NHOs årskonferanse. 

Motvirker frafall: JobLoop ble kåret til Årets Sosiale Entreprenør på storscenen på NHOs årskonferanse. F. v. konferansier Sarah Sørheim, daglig leder i JobLoop, Sina Eriksen, kollega Bosse Litsheim og Kronprins Haakon Magnus som delte ut prisen.
Publisert Sist oppdatert

Det norske oppstartselskapet Jobloop ble kåret til Årets Sosiale Entrerenør 2024 under NHOs årskonferanse. 

Det er Ferd som står bak prisen og Jobloop mottar en pengepremie på 500.000 kroner til å videreutvikle selskapet. 

Jobloop var et av 23 nominerte selskaper til prisen som i år hadde skolefrafall som tema. Selskapet mottok prisen foran en fullsatt sal med næringslivsledere og politikere. Prisen ble delt ut av selveste Kronprins Haakon Magnus. 

– Det er for mange som møter ungdom som tenker at all skjermtid er negativt. Veldig mange av de unge som kommer til oss har tech-interesse. De har lært seg koding, 3D-modellering og design. De kan så mye, men vi er ikke gode nok til å oppdage dem, sier Sina Eriksen, daglig leder i Jobloop. 

Selskapet hjelper ungdommer med å fullføre skolen ved bruk av spill som verktøy. I tillegg gjør de ungdommene klare til arbeidslivet og samarbeider tett med aktører for å sikre elevene praksisplasser. De har i dag praksis-samarbeid med over 80 bedrifter.

– Når unge ikke fullfører utdanningsløpet sitt eller sliter med å komme inn i arbeidslivet, får det store konsekvenser for både individet og samfunnet, sier Johan H. Andresen, Ferd-eier og juryleder for Årets Sosiale Entreprenør.

Andresen forteller at juryen stemte frem Jobloop av flere grunner, men at det viktigste var at selskapet både hjelper unge med å fullføre skolen og kvalifiserer dem til arbeid.

– En stor andel barn og unge spiller dataspill og Jobloop ser dette som en ressurs og en arena der ungdommene kan oppleve mestring.

For ordens skyld: Sara Sørheim er leder for Schibsted sin nisjesatsing. Schibsted er majoritetseier i Shifter. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.