VEKST

Onecall-gründerens nye selskap dropper mobil­abonnement - selger 10.000 kunder til Ice

Release skal rendyrke satsing på reparasjon og salg av brukte mobiler.

Øistein Eriksen, administrerende direktør i Release.
Publisert

Etter suksessen med Onecall startet gründer Øistein Eriksen selskapet Release i 2018, og markedsførte det som «det grønne mobilselskapet», ettersom konseptet var å reparere og selge brukte mobiltelefoner og nettbrett - i tillegg til mobilabonnement.

Nå gir selskapet opp abonnement, og selger sine om lag 10.000 kunder til Ice.

– Vi avvikler nå all virksomhet som mobiloperatør og selger kundene til Ice. Dette gir oss mulighet til å fokusere kjernevirksomhet, og kundene et godt sted å være hos nåtidens ledende utfordrer i det norske mobilmarkedet, sier Øistein Eriksen, som er styreleder i Release Mobil, i en pressemelding fra Ice.

I stedet skal Release altså rendyrke satsingen på reparasjon og salg av brukt maskinvare. I fjor kjøpte selskapet den hardt prøvede svenske butikkjeden Teknikmagasinet, og økte dermed antallet fysiske butikker fra fem til 70, fordelt på Norge og Sverige.

Dermed posisjonerte Release seg som en utfordrer til finske Swappie, som har vært et av de heteste nordiske vekstselskapene de seneste årene. For om lag et år siden hentet finnene 124 millioner dollar i en investeringsrunde ledet av Verdane.

Senere samme år gikk Verdane også inn på eiersiden i Realease, gjennom det nye bærekraftsfondet Idun, som forvalter 300 millioner euro.

− Vi er stolte av å gå sammen med Verdane, og gleder oss til å samarbeide med en aktiv eier som forstår viktigheten av, og som deler vår ambisjon om, å redusere elektronisk avfall. Etterspørselen etter brukte mobiltelefoner vokser raskere enn etterspørselen etter nye, og vi har en stor mulighet til å dra nytte av denne veksten for å ta vare på miljøet, sa Eriksen i den sammenheng.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!