trafikk

Omdiskutert trafikkvarsling-startup får tidligere samferdselsminister med på laget

Safedrive rigger for vekst og får Frp-politiker Ketil Solvik-Olsen med som ny styreleder i selskapet. 

Magnus Wester (daglig leder og gründer), Ketil Solvik-Olsen (styreleder) og Anders Skjærvik (hovedaksjonær).
Publisert

I en pressemelding skriver trafikkvarslings-startupen Safedrive at selskapet nå rigger for vekst, blant annet ved å rekruttere tidligere samferdselsminister og Frp-politiker Ketil Solvik-Olsen som ny styreleder. 

Gjennom Safedrive kan sjåfører varsle om alt fra fartskontroller til påkjørsel av dyr i veibanen, og i følge selskapet selv benytter nærmere 100.000 nordmenn seg av varslingstjenesten per i dag. 

– Safedrive er et svært spennende selskap med store ambisjoner. De har lykkes med å skape en plattform for rask og effektiv informasjonsflyt mellom trafikantene. Dette bidrar til økt trafikksikkerhet, som er min hovedmotivasjon for å ta rollen, skriver Solvik-Olsen i pressemeldingen. 

Selve varslingstjenesten til Safedrive er noe omdiskutert. Blant annet har UP uttalt at de ønsker å forby slike tjenester, og i følge NRK vurderer Samferdselsdepartementet en lovendring for å forby slike tjenester. 

Ønsker samarbeid

Gründer og daglig leder i Safedrive, Magnus Wester, varsler at det fremover vil komme flere nyheter fra selskapet: 

– Safedrive har hatt en eventyrlig vekst, og med Ketil på laget rigger vi oss for et nytt kapitel. Hans erfaring og interesse fra samferdsel generelt og bil spesielt er en perfekt match for oss.

Blant annet jobber selskapet med ulike løsninger som skal belønne kloke valg bak rattet. Wester skriver også at han ser for seg et tettere samarbeid med aktører som Vegvesenet, hvor Safedrive kan dele anonym trafikkdata for å bidra til bedre veisikkerhet.

– Med all den informasjonen vi har, kan vi hjelpe for eksempel Vegvesenet med å finne de strekninger og punkter i veinettet hvor det er høyest risiko. Noen områder har jo flere farevarslinger enn andre. Denne infoen kan være verdifull for dem i arbeidet med å gjøre veiene våre tryggere, sier Wester.

I tillegg planlegger de å lansere tjenesten i Sverige i løpet av neste år. 

Safedrive har hovedsete i Trøndelag og ble etablert i 2016 av Wester selv med formål om å skape bedre oversikt og økt forutsigbarhet i trafikken. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.