Administrerende direktør Olaf H. Thommessen.

Olaf Thommessen slutter i SMB Norge, skal bruke mer tid på startups

Den tidligere Venstre-politikeren dykker dypere ned i startup-Norge.

Publisert Sist oppdatert

Olaf H. Thommessen har meddelt styret i SMB Norge at han ønsker å slutte som administrerende direktør i organisasjonen. Det opplyser SMB Norge selv i en pressemelding.

– Jeg har hele tiden sagt at det ville ta to stortingsvalg å etablere SMB Norge som en reel politisk aktør. Nå er vi der. Da er mitt prosjekt i SMB Norge sluttført, og det er tid for andre krefter å overta, sier Thommessen i meldingen.

Thommessen har ledet interesseorganisasjonen i fem år.

– Olaf har gjort en formidabel jobb for små og mellomstore bedrifter. I hans periode er organisasjonen blitt fornyet og fått mange nye medlemmer. Samtidig har han maktet å gjøre SMB Norge til en viktig diskusjonspartner for myndigheter og politikere, og en sentral aktør i samfunnsdebatten, sier styreleder Ove Bjørn Olsen i SMB Norge.

Under Thommessens ledelse har antall medlemsbedrifter vokst fra 3000 til 5000.

Fremover vil han bruke tiden sin på en rekke startups og prosjekter, men vil stå til styrets disposisjon i oppsigelsestiden.

Thommessen mottar til sammen seks måneders lønn og etterlønn, opplyses det i meldingen.

– Dette har vært en spennende periode av mitt yrkesliv, og jeg er har lagt igjen både sjel og hjerte i denne organisasjonen. Jeg ønsker SMB Norge lykke til videre.

– Selv planlegger jeg å bruke tid på en håndfull startups og prosjekter jeg har tro på, og som jeg har vært involvert i en stund. Jeg trives godt i skjæringspunktet mellom «butikk og politikk» og vil fortsette å jobbe der, sier Thommessen.