Tomas Fritsvold i Senseloop avbildet med drone under utbyggingen av nye Drammen sykehus
Tomas Fritsvold i Senseloop avbildet med drone under utbyggingen av nye Drammen sykehus

Obos går inn i droneselskap

Med 13 millioner i frisk kapital, håper Senseloop å fly inn i vekstfasen.

Publisert Sist oppdatert

Oppstartsselskapet Senseloop driver med datainnsamling ved hjelp av droner. I en periode har de gjennomført flere testprosjekter sammen med blant andre Obos.

Resultatene har vært så gode at eiendomsutbyggeren nå velger å investere fem millioner kroner i selskapet mot en eierandel på 11 prosent. Totalt henter Senseloop 13 millioner kroner. Etter transaksjonen prises selskapet til drøyt 45 millioner kroner.

Blant de øvrige investorene er Norsecraft, som har levert måleinstrumenter og maskinstyring til startupen. De sitter igjen med en like stor eierpost som Obos.

For øvrig var tidligere samferdselsminister for Frp, Ketil Solvik Olsen, rådgiver i selskapet.

Pengene fra emisjonen er øremerket å ta Senseloop over i en vekstfase, forteller gründer og daglig leder, Roger Gildseth.

– Vi skal styrke organisasjonen utover gründer-teamet, investerer i nytt dronemateriell og fortsette jobben med å bygge et selskap som er i stand til å levere de tjenestene som kundene våre etterspør i form av kvalitet, effektivitet, miljø og sikkerhet.

Testprosjektene viser ifølge Obos at droner kan samle inn store mengder data mer effektivt enn tradisjonelle metoder. For eksempel har de brukt teknologien til å finne ut hvordan grunnen på en tomt ser ut, eller hva som skjuler seg under vegetasjon.

Obos vil også bruke droner til å lage digitale modeller av bygg som skal rehabiliteres, får Shifter opplyst.

Gilseth sier at felles for begge investorene, er at de er aktører som kan bidra til å vokse Senseloop med nettverk og kompetanse. De var aldri ute etter investorer som kun kunne bidra med kapital.

–Vi ser fram til en spennende reise videre mot mer autonome operasjoner hvor Senseloop skal være helt i front på leveranser innenfor digitalisering og drone som tjeneste.

Powered by Labrador CMS