Fond

Obligo sitt klimafond når 75 millioner euro 

Fondet har tiltrukket seg betydelige investorer, til tross for utfordrende markedsforhold, melder selskapet i en pressemelding. 

Skal investere i Norden: Mats Clarhäll, til venstre, er leder for investorrelasjoner i Obligo.
Publisert Sist oppdatert

Obligo Investment Management annonserer at deres første «artikkel 9»-fond, Obligo Nordic Climate Impact Fund (ONCIF), har nådd sitt mål med 75 millioner euro, skriver fondet i en pressemelding.

Fondet har tiltrukket seg hovedsakelig nordiske institusjonelle investorer, inkludert pensjonsfond, stiftelser, familiekontorer og finansinstitusjoner.

– Vi er utrolig takknemlige for støtten og tilliten investorene våre har vist oss, spesielt i det nåværende utfordrende markedet for kapitalinnhenting, sier Mats Clarhäll, leder for investorrelasjoner i Obligo.

ONCIF fokuserer på investeringer i prosjekter og selskaper i det nordiske SMB-markedet (små og mellomstore bedrifter), med en verdi mellom 25 og 250 millioner euro, som er sentrale for å fremme bærekraft og bekjempe klimaendringer.

Bilaterale investeringer i Norden

Fondet vil primært målrette bilaterale investeringer i Norden, med fokus på ren mobilitet, fornybar energi, digital infrastruktur og karbonfangst, bruk og lagring.

– Ved å investere i transformative virksomheter og prosjekter, tar ONCIF sikte på å drive betydelige miljøinvesteringer, samtidig som det genererer attraktiv avkastning for investorene våre, legger Christian Dovland, administrerende direktør i Obligo, til.

Med fondet nå stengt, vil ONCIF fortsette å investere kapital i prosjekter og selskaper med høy effekt. Fondet har allerede gjennomført seks investeringer, og har flere i «pipeline». I tillegg til investeringer i nye prosjekter, inkluderer fremtidige strategier også ytterligere investeringer i ONCIFs nåværende porteføljeselskaper, som Fastcharge (ladenettverk for tunge lastebiler) og Carbon Centric (karbonfangst).

Saken er skrevet med hjelp av ChatGPT og kvalitetssikret av Shifters redaksjon. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.