Styreleder Johan H. Andresen i Ferd er hovedinvestorene i Momentums nye fond. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Nytt fond skal investere 200 millioner kroner i havteknologi

Bergensbaserte Momentum henter inn nær 200 millioner kroner for å investere i teknologiselskaper tilknyttet havnæringene.

Publisert

Det nye fondet skal investere i bærekraftige og ambisiøse selskaper med fokus på havnæringene. Geografisk har de fokus på Norge, men de har også mulighet til å gjøre investeringer internasjonalt.

– Klimagassavtrykket er veldig viktig for oss når vi investerer, men også sosial bærekraft, sier Arve Janbu Fresvik til Dagens Næringsliv. Sammen med Hilde Støle Pettersen driver han forvaltningsselskapet Momentum, som nå lanserer sitt andre fond.

Statlige Investinor, Odfjell-familiens Farvatn og Johan H. Andresens Ferd er de tre største investorene i fondet, med totalt rundt 130 millioner kroner. I tillegg er det 13 andre investorer.

Investeringene vil være på mellom 5-20 millioner kroner. og fondet ser etter selskaper som er i en tidlig vekstfase. Momentum skal ha minst 10 prosent eierskap i selskapene, men alltid være minoritetsaksjonær. De tar også styreplass.

Fondet er allerede i samtaler med flere potensielle porteføljeselskaper, og håper og tror at de har gjort sin første investering før årsskiftet. Momentum kjører standardmodellen med 2 prosent fast forvaltningshonorar, pluss 20 prosent suksesshonorar.