KARRIERE

Ny «startup-sjef» i Obos

Ingunn Andersen Randa har vært den fremste pådriveren for å få oppstartsbedrifter inn i miksen til Obos. Nå får hun ansvaret for storbyutvikling i eiendomskjempen. Henning Lunde blir ny sjef for startups.

Ingunn Andersen Randa, påtroppende konserndirektør for Boligutvikling Storby i OBOS.
Publisert Sist oppdatert

Etter over 20 år som konserndirektør for avdelingen boligutvikling Storby i Obos, overlater Arne Baumann ansvaret til Ingunn Andersen Randa, med virkning fra 1. januar.

Randa har siden hun kom til Obos i 2018 hatt en rekke ansvarsområder, blant annet forretningsutvikling og aksjeinvestering, samt vært primus motor for Obos Oppstart. Dermed har hun stått i fremste rekke når Obos har gjort investeringer i oppstartsbedrifter.

Porteføljen består nå av selskaper som 7Analytics, Plaace, Wanda og Otovo, samt konsepter de har startet selv og i samarbeid med andre, deriblant Parqio og Solway.

I dette intervjuet med Shifter forteller Randa om startup-strategien til Obos.

– Hovedmotivasjonen er å bidra til å fornye bransjen og selv bli mer innovative som konsern, sa hun til Shifter tidligere i år.

Får ansvar for tre selskaper

– Ingunn tilfører bred kompetanse innenfor bank, finansiering og investeringer med gode resultater både på økonomi og medarbeiderutvikling. Jeg er glad for at Ingunn har sagt ja til denne utfordringen og er sikker på at hun sammen med et meget kompetent team som allerede er på plass, vil kunne lose boligutvikling Storby gjennom et krevende farvann de neste årene, sier konsernsjef i OBOS Daniel Siraj, i en pressemelding.

Obos’ boligutvikling er delt i to forretningsdivisjoner, Storby og Trehus. Storby omfatter selskapene Obos Nye Hjem, Obos Fornebu og Obos Nya Hem.

Før hun kom til Obos jobbet Randa i ti år i ulike stillinger i Nordea-systemet, blant annet med strategi- og forretningsutvikling og arbeid med større industrielle kunder. Hun er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

Baumann vil fra 1. januar tiltre en ny rolle i OBOS som direktør for spesialprosjekter.

Ny oppstartssjef

Nåværende direktør for Obos Smart Living, Henning Lunde, tar over hovedansvaret for oppstartsdelen av Obos fremover.

Han skal rapportere til finansdirektøren, og får med seg teamet som sitter på investeringer - med investeringsdirektør Lars Iver Strand i spissen.

Obos Oppstart fortsetter som før, med samme mandat og rammer.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!