Ny sparkesykkelaktør i Oslo

Tyske Wind inntar hovedstaden med 2000 sparkesykler

Publisert

Tyske Wind utvider idag sparkesykkeltjenesten til Norge og har distribuert 2000 el-sparkesykler til Oslo. De første 400 blir plassert ut den første uken.

- Vi har valgt Oslo for vår utvidelse i Skandinavia av to hovedgrunner: For det første har el-sparkesykler blitt en integrert del av Oslos transportmiks og støtter byens oppdrag om et bilfritt byliv som er i tråd med vårt forsøk på å forme fremtiden for transport, forteller Arthur Rollin, operasjonsleder for Europa.

- I tillegg ser vi en økt etterspørsel etter mikro-mobilitetsløsninger over hele Europa etter COVID-19-pandemien. Folk foretrekker å bruke alternative transportformer som gir mulighet for sosial avstand. Lanseringen vår i Oslo og den nylige ekspansjonen i Europa har vært vårt svar på denne nye situasjonen .

Sparkesyklene er utviklet og produsert i selskapet egne forsknings- og utviklingssenter. Selskapet forteller at det er nyeste generasjon sparkesykler som vil bli satt i gatene, og at de er designet fra grunnen av med forbedringer for å gjøre dem enda tryggere og mer miljøvennlige.

Selskapet forteller at sparkesyklene har utskiftbare batterier, slik at de ikke trenger å hentes inn til lading, og at kapasiteten er 60-80 km per lading.

Wind tilbyr sine tjenester i mer enn 15 byer over hele verden inkludert Tyskland, Israel, Italia, Sør-Korea og Spania.

Wind informerer også brukerne om sikker bruk og beskyttelse mot infeksjoner og anbefaler som et ekstra sikkerhetstiltak å rengjøre kontroller og håndtak med desinfiserende våtservietter før hver bruk, vaske hendene grundig før og etter hver tur, og om nødvendig, bruke engangshansker for turen. I tillegg desinfiserer det lokale teamet ofte sparkesyklene.