recommerce

Ny sjef i markedsplass for friluftsliv

Aleksander Gamme overlater ledelsen av Pinsj til Trygve Sunde Kolderup.

Trygve Sunde Kolderup blir sjef i Pinsj.
Publisert

Pinsj er en plattform for privat leie og utleie av friluftsutstyr. Plattformen åpner også for privat bruktsalg og pilotprosjektet «bruktsalg i butikk». 

Selskapet har snart 3000 brukere, 320 eiere og ble startet av Aleksander Gamme i 2021. Nå kneppes satsingen opp et hakk og en ny ressurs kommer inn i ledelsen.

Trygve Sunde Kolderup har i mer enn 20 år jobbet med reise- og friluftsliv, blant annet som daglig leder i turoperatøren Hvitserk og ansvarlig for bærekraft og naturforvaltning i Den norske turistforening (DNT). Trygve har også skrevet bøker om friluftsliv og vært redaktør av Fjell&Vidde, Fri Flyt og friluftsmagasinet UTE. 

 I oktober tar han over roret i Pinsj, og vil fremover jobbe tett med Aleksander og resten av Pinsj-teamet. 

– Dette er en stor glede at vi har landet dette, både for oss i Pinsj og alle som heier på å redusere avtrykket på fritiden vår. Trygve er dyktig på så mange felt og jeg er overbevist om at han vil både tilføre og utfordre i solid skala. Og så er han en sjelden god kombinasjon av en entreprenør og strateg, han er operativ som få og han har en tydelig og klar stemme i bærekraftsuniverset. Vi i staben jobber så mye og kosteffektivt som vi klarer, men vi ser samtidig at vi burde ha økt trykket på mange områder vi foreløpig ikke har kapasitet til. Med Trygve på laget, og ved roret, så bør det ikke være noen tvil om at vi satser som aldri før, sier Aleksander Gamme. 

 

I en pressemelding fra selskapet sier Kolderup at det ikke blir enkelt å endre folks vaner i mer bærekraftig retning.

– Vi må klare å nå ut og etablere Pinsj som et brukervennlig, enkelt og klimasmart alternativ. Klarer vi ikke å gjøre det attraktivt, vil vi aldri klare å få til vanendringen som må til for at vi kan nå klimamålene. Vi trenger at folk ikke bare heier på oss, men faktisk går foran og bruker oss – det er kun da vi klarer å bli store og gode nok. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.