SaaS

Ny reise med SaaS: Den nye sjefen i Carasent har bakgrunn som fornøyd kunde

Daniel Öhman ser rom for betydelig vekst fremover.

Daniel Öhman skal leder SaaS-selskapet Carasent mot videre vekst.
Daniel Öhman skal leder SaaS-selskapet Carasent mot videre vekst.
Publisert Sist oppdatert

SaaS-selskapet Carasent leverte solide tall for første kvartal. Samtidig valgte toppsjef Dennis Höjer å gå av etter å ha ledet selskapet gjennom pandemien.

Nå er arvtakeren klar. Daniel Öhman er i dag leder i svenske GHP Speciality Care, et svensk helseselskap hvor han har vært ansatt siden 2006 og fungert som toppleder i siden 2013.

I denne tiden har han ledet selskapet gjennom finansiell og geografisk ekspansjon. Han har erfaring fra å utvikle selskaper iStorbritannia, Tsjekkia, Midtøsten, Danmark og Norge. Under Öhmans ledelse, har verdien av GHP Specialty Care økt fra 370 MSEK til 2 450 MSEK, omsetningen doblet seg og EBITDA økt fra 50 MSEK til 200 MSEK.

Öhman spilte også en avgjørende rolle i utviklingen av GHP Solutions, et forretningsområde hvor helsetjenester tilbys som en abonnementsløsning og løpende forbedres ved bruk av omfattende dataanalyse.

– Vi er glade for å kunne ønske Daniel velkommen til Carasent. Han har gjort en imponerende jobb med å bygge GHP Speciality Care de siste ni årene. Hans bransjekunnskap og erfaring med både organisk og internasjonal vekst passer godt sammen med Carasents ambisjoner for fremtiden. Vi er sikre på at denne endringen er bra for våre kunder, ansatte og investorer», sier styreleder Johan Lindqvist.

Ønsket seg tilbake til teknologiverden

Öhman har vært gründer i eget selskap og har en teknologisk utdanningsbakgrunn som ingeniør fra svenske Chalmers Universitet.

– Jeg har ønsket å komme tilbake til teknologiverden i lengre tid, til Shifter.

Han har jobbet i helsevesenet i 16 år og er godt kjent med de strukturelle utfordringene i sektoren.

– Vi må bli mer effektive og jobbe mer digitalt, og da kreves en god plattform, sier han. – Som tidligere kunde vet jeg at Carasent har den beste i det nordiske markedet, og da synes jeg det er spennende å skulle lede selskapet fremover.

Dette er Carasent

  • Carasent ASA ble grunnlagt i 1997. Våren 2018 kjøpte Carasent opp Evimeria EMR AB, et svensk selskap som leverer et skybasert elektronisk journalsystem (EHR).
  • Siden da har Carasent gjort ytterligere tre oppkjøp som har lagt til nye produkter i porteføljen og nye kundesegmenter til kundelisten. Carasent’s hovedprodukter er skybaserte EHR-tjenester og et økosystem av plattformløsninger, inkludert løsninger for pasientkommunikasjon og forretningsanalyse.
  • Carasents strategi er å utvikle og utvide digitalisering som gjør kundene i stand til å tilby effektive helestjenester av høy kvalitet.

Slik han vurderer det, har Carasent kun en liten del av markedet i dag og har rom for betydelig vekst i flere land fremover.

– SaaS-selskap har falt mye på børsene det siste året. Har du gjort deg noen tanker om den utviklingen og timingen med å gå inn i bransjen?

– Svingningene i verdsettelser må man nesten ta selskap for selskap. Carasents posisjon bygger på å ha, etter min mening, det sterkeste produktet. Det brukes svært mange gamle og utdaterte systemer i de nordiske helsesystemene i dag, samtidig jobbes det mye med å finne de riktige digitale løsningene. Det går litt langsomt på grunn av regelverket, men det kommer.

Som leder peker han på viktigheten av å hjelpe medarbeiderne med å vokse og ta ansvar.

– Man får mer kraft fra organisasjonen når alle våger å ta ansvar i stedet for at sjefen selv skal være den som drar alle etter seg, sier han.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS