Dav'rende daglig leder Åsmund Furuseth i Kahoot ringer i bjella på Oslo Børs torsdag 10. oktober 2019.
Dav'rende daglig leder Åsmund Furuseth i Kahoot ringer i bjella på Oslo Børs torsdag 10. oktober 2019.

Ny milliardhandel i Kahoot: Softbank kjøper seg opp, Northzone selger seg ut

Kahoot-aksjer for 1,32 milliarder kroner skifter hender. Softbank og daglig leder Eilert Hanoa styrker sin posisjon.

Publisert Sist oppdatert

Shifter kommer tilbake med mer!

Northzone, som var den første storinvestoren til Kahoot, selger alle sine 12 millioner aksjer i selskapet (2,7 prosent), til 110 kroner stykket. Det bekrefter Kahoot i en børsmelding.

Den japanske teknologikjempen Softbank kjøper flesteparten av aksjene, 11 millioner for omkring 1,2 milliarder kroner, gjennom sitt heleide selskap SB Management Limited.

Softbank øker dermed sitt eierskap i Kahoot til 71 millioner aksjer, og har på få måneder sikret seg 15,92 prosent av aksjene i Kahoot. Selskapet, som også har Slack, Uber og Arm i sin omfattende portefølje, gjorde sin første investering i det norske selskapet i oktober.

Kahoot-sjef Eilert Hanoa kjøper de øvrige én million aksjene, via sitt investeringsselskap Glitrafjord. Han øker sitt eierskap til 9,01 prosent.

Transaksjonen skjer til en betydelig rabatt. Kahoot-aksjen prises før børsåpning mandag til 117 kroner på Euronext Growth Oslo. Markedsverdien til Kahoot ligger nær 54 milliarder kroner.

Tidligere denne måneden annonserte Kahoot at de slo sine egne målsetninger for fjerde kvartal, og at de sikter på en dobling inneværende år. Det betyr a90-100 millioner dollar i fakturerte inntekter og én million betalende kunder.

Gigant-gevinst

Det europeiske investeringsselskapet Northzone ble den største eieren i det norske læringsselskapet i mars 2015, med en investering på 2,2 millioner euro for en eierandel på 13,5 prosent. Deretter har selskapet vært med på flere investeringsrunder, og skutt inn omkring syv millioner euro til sammen.

En eierandel på 13,5 prosent er i dag verdt drøyt 7,2 milliarder kroner. Northzone har riktignok solgt seg ned i flere runder, så deres samlede gevinst ligger under dette, ifølge E24 3,6 milliarder kroner.

Siden den gang har pilene kun pekt oppover. De seneste 12 månedene har Kahoot-steget med 400 prosent, og siden børsdebuten høsten 2019, har aksjeverdien økt med 700 prosent.

Powered by Labrador CMS