kjøretøy

Ny ledelse i Cake

Den tidligere teknologidirektøren i det svenske elmotorsykkelselskapet skal nå ta over stafettpinnen som daglig leder i Cake, som ble kjøpt opp av nordmannen Espen Digernes da det gikk konkurs, melder Breakit

Petra Färm och Espen Digernes.
Publisert

Da den svenske el-motorsykkelprodusenten Cake slo seg konkurs i februar 2024, var det den norske gründeren og investoren Espen Digernes som kjøpte konkursboet og tok over som leder for bedriften. 

Digernes står bak bilforhandleren Brages, som selger bilmerkene Toyota og Lexus. 

Nå skal han realisere visjonen sin for «det nye Cake», og gir stafettpinnen som daglig leder over til den tidligere teknologidirektøren i selskapet, Petra Färm. Flere andre tidligere ansatte skal være med henne på reisen, ifølge Breakit.se.

– Det er en ære å være en del av neste kapittel i kakereisen. Den opprinnelige turen var i ferd med å bli vellykket, men det var helt klart et behov for å omdirigere virksomheten på visse strategiske områder, sier Petra Färm til Breakit. 

Cake har gjenåpnet kontorene sine i Stockholm, og man kan igjen kjøpe produktene deres i butikk.

Med sitt futuristiske design skiller de svenske Cake-syklene seg ut i trafikken.

Digernes forklarer at selskapet har endret forretningsstrategi og sikter mot å bli ledende i markedet for elektriske motorsykler. 

– Vårt mål er å skalere Cake ved å bygge et robust forhandlernettverk og forvandle et fantastisk svensk initiativ til en skandinavisk suksess, sier Espen Digernes til Breakit. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.